Ege HaberleriGenelGündemİzmir HaberleriManisa HaberleriMuğla Haberleri

Kar yağışı başladı! Bugün hava nasıl olacak?

Güncel hava durumuna ilişkin tahminler Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinden duyurulurken, uyarı üstüne uyarı yapıldı. Meteoroloji’den yapılan tahminlere göre kar, sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı geldi. Marmara bölgesinde iki il beyaza büründü. Başken Ankara’ya mevsimin ilk karı yağdı. Vatandaşlar kar yağacak mı? Kar yağışı devam edecek mi? gibi sorulara yanıt bulmaya çalışırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1 Aralık 2021 tarihi için hava tahmin raporunu açıkladı.

Soğuk hava bir süre daha devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde havanın yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Diğer yerlerde ise hava parçalı bulutlu olacak. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun doğusunda, yer yer kuvvetli ve yoğun olmak üzere Karadeniz’in iç kesimlerinin 900-100 metre ve üzeri rakımlı yerlerinde, Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı olabilir.

Marmara’da iki kent beyaza büründü

Balkanlar’dan yurda girmeye başlayan kar yağışı etkili olmaya başladı. Edirne’nin Bulgaristan ile sınır köylerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam etti. Balıkesir’in Ulus Dağı’nda da mevsimin ilk karı yağdı.

Başkentte mevsimin ilk kar yağışı

Ankara’da gece saatlerinde hava sıcaklıkların düşmesiyle birlikte başkentte mevsimin ilk karı yağdı. Beklenen kar yağışı, gece saatlerinde etkisi göstermeye başladı. Hava sıcaklıklarının eksi 1 dereceye kadar düşmesiyle birlikte Ankara’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışının şiddetlenmesiyle birlikte otomobiller, ağaçlar ve kentin yüksek kesimleri beyaza büründü.

İşte Ege Bölgesi’nde günün hava durumu tahminleri:

Ege Bölgesi’nde bugün havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Afyonkarahisar – 5°c
Parçalı bulutlu

İzmir – 16°C
Parçalı bulutlu

Manisa – 13°C
Parçalı bulutlu

Muğla – 12°C
Parçalı bulutlu