Denizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriManşet

Zeynep Vural cinayeti kan dondurdu! Kızını boğup sabaha kadar cesedin yanında yattı!

Zeynep Vural cinayetinde bu cümleler sonrasında anne tutuklanırken, baba ve oğlu adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Buca Emniyet Müdürlüğü’ne 17 Mayıs günü saat 13.00 sıralarında gelen Ayşe Vural (29), ” Kızımı öldürdüm. Şu an evde. Eşim ve oğlum da evde. Ancak onların bu olayla bağlantısı yok” diyerek, teslim oldu.  Bunun üzerine sağlık ve polis ekipleri, Ayşe Vural’ın Laleli Mahallesi’ndeki 5 katlı apartmanın giriş katında bulunan evine, gitti. Eve gelen polis ekipleri, genç kızı yatağında cansız bedenini buldu. Ayşe Vural, eşi Saffet Vural ve oğlu Ömer Vural da gözaltına alındı. Zeynep Vural’ın boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Savcının incelemesinin ardından Zeynep Vural’ın cesedi otopsi için İzmir  Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Annesinin boğarak öldürdüğü Zeynep'in babası: Eşim bana 'çık gez' dedi – Sözcü Gazetesi

Olayın temel nedeninin uyuşturucu kullanan kızının kendilerine eziyet etmesi olduğunu da belirten Ayşe Vural, “Kızım uyuşturucu bağımlısı olduğu için biz ailecek çok üzülüyorduk. Çok pişmanım ve üzgünüm” dedi.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde, dün işlemleri tamamlanan şüphelilerden Ayşe Vural, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Saffet Vural ve oğlu Ömer Vural, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Uyuşturucu bağımlısı kızı mezara, eşi ise cezaevine giren Saffet Vural (69) ilk kez Sabah haber’e konuştu:“Kızımı arkadaşı uyuşturucuya alıştırdı. 12 senedir bu uyuşturucu bataklığının içindeydi. Ne yaptıysak onu kurtaramadık. Kızımın hayatı düzene girer diye imam nikahıyla evlendirdik. Ancak bu uyuşturucu belası yüzünden evliliğini yürütemedi. Son iki yılda iyice dengesiz bir insan haline geldi. Olaydan 3-4 gün önce eşimin sırtına kaynar su dökmüştü. Evimizi yakmaya çalıştı.

Annesinin canice öldürdüğü Zeynep Vural'ın babasının ve kardeşinin ifadesi ortaya çıktı

“Eşimden uyuşturucu için para istedi”

Kızım kafasına göre gece vakti çıkıp dolaşıyordu. Ona engel olamıyorduk. Olay günü de gece taksiyle gezip eve geldi. 170 lira taksi parası ödedik. Daha sonra eşimden uyuşturucu için para istedi. Para yüzünden aralarında sorun yaşandı. Eşim ve kızım diğer odadaydılar. Eşim oğluma, ‘ablan bayıldı. Yatak odasına taşıyalım’ dedi. Oğlum da ablasının daha önceki gibi bayıldığını düşünerek yatak odasına taşıdı. Daha sonra eşim bana, ‘Senin dışarıda işin yok mu? Çık gez dolaş’ dedi. Ben de dışarı çıktım. 2 saat sonra geri geldim. Eşim hiçbir şeyden bahsetmedi. Sabah uyandığımızda bize olayı anlattı. Sonra polise teslim oldu.

İzmir'de kızı Zeynep Vural'ı fularla boğarak öldüren anne Ayşe Vural tutuklandı - Takvim

 

“Kızım Emel hamileyken ona bıçakla saldırmıştı”

Zeynep, bir keresinde evli olan kızım Emel hamileyken ona bıçakla saldırmıştı. Elinden zor aldık. Son zamanlarda akıl sağlığı pek yerinde değildi. 12 yıl boyunca adeta ailece işkence çektik, geceleri uyuyamıyorduk. Koltukta yarım yamalak oturarak uyuyordum. Ya da o uyurken biz de uyuyabiliyorduk. Eşimi cezaevine ziyarete gittim. Bana ‘Ben burada cehennemi yaşıyorum. Özgürken, dışarıdayken bizim evde yediğimiz lokma cennet lokması gibiymiş’ dedi. Cezaevinde ağlıyordu. Onu o halde görünce benim de içim parçalandı. Keşke bu olaylar yaşanmasaydı. Kızımı toprağa verdim. Eşim cezaevine girdi. Bundan daha acı ne olabilir.

 

İzmir'deki Zeynep Vural cinayetinde yeni detay! Uyuşturucu bir aile daha darmadağın etti

“En sonunda eşim katil oldu.”

Bağırıp, etrafı rahatsız ettiği için hastaneden bile kovulduk. En sonunda eşim katil oldu. Anneler babalar dikkatli olsunlar. Olaydan sonra gözaltında olduğum için memleketim Denizli’ye kızımın cenaze namazına bile katılamadım.