Genel

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kimdir?

Görevden affını talep eden ve kabul edilen Lütfi Elvan’dan boşalan koltuğa yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geldi.

Atama kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Nureddin Nebati kimdir?

Nureddin Nebati, Şanlıurfa Viranşehir’de 1 Ocak 1964 senesinde dünyaya geldi. Annesinin ismi Süleyman babasının ismi Emine’dir.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisansını Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yapan Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde Doktora unvanına kavuştu. Akaryakıt istasyonu ve tekstil işi işletmeciliği yaptı.

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İTO Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı. Halihazırda MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyeliği görevini sürdürmektedir.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Tügva, Önder, Utesav Üyeliği’ni sürdürmektedir.

AK Parti 4. Olağan Kongresi’nde Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi olarak seçildi. MYK üyesi olarak 2014-2015 seneleri AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görevleri oldu.

24. Dönem İstanbul, 25. Dönem Şanlıurfa vekili seçildi. Nebati, orta düzeyde İngilizce ve az düzeyde Arapça bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.