GündemMagazin

Ebru Gündeş’ten boşanan Reza Zarrab’ın son görüntüsü şoke etti!

Ebru Gündeş ile Reza Zarrab’ın boşanma davası nisan ayında sonuçlanmıştı. 4 yıldır ortalarda görünmeyen Reza Zarrab’ın Miami’de lüks bir hayat sürdüğü ortaya çıktı. Adını Aaron Goldsmith olarak değiştirdiği öğrenilen Reza Zarrab’ın yeni hayatı dikkat çekiyor.

Sahte kimlik kullandığı iddia ediliyor

ABD Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi (Organized Crime and Corruption Reporting Project), Law&Crime ve Miami Herald’ın ortaklaşa yürüttüğü araştırma kapsamında, Zarrab’ın eski suç ağıyla bağlantısının devam ettiği ve Türkiye’den çok sayıda olağandışı banka havalesi aldığı ortata çktı. Zarrab’ın sahte kimlik kullanarak safkan atlara ve binicilik tesisine yatırım yaptığı, dolandırıcılık ve kara para aklama işlerini sürdürdüğü öne sürüldü.

Bağlantıları şaşkınlık yarattı

Zarrab’ın 2017’deki savunma anlaşmasından sadece bir hafta sonra, şirket kayıtları, yakın çevresinin önemli bir üyesi olan İranlı işadamı Amir Fathrazi’nin yeni bir Türk şirketi kurduğunu gösteriyor.

Kurucu başkanı, Aralık 2017’de Zarrab’ın savunmasına yardımcı olmak için New York’a taşınan bir Türk avukatın kardeşi Sami Al-Bazz’dı. Kara para aklayıcının işlerine aşina olan kişiler, avukat Şems Al-Bazz’ın şimdi Zarrab’ın kişisel avukatı olarak çalıştığını söylüyor. Ancak Miami Herald’ın mikrofon uzattığı avukatlar soruları yanıtlamaktan kaçındı.

At çiftliği bulunuyor

Zarrab’ın ayrıca Davie’de ticari bir ahır kompleksi inşa ettiği de belirlendi. Kayıtlara göre, Zarrab’ın İkiz At Çiftliği’ni 1,2 milyon dolara satın aldığı ortaya çıktı. Zarrab’ın Aaron Goldsmith adını alarak bir binicilik merkezi kurduğu da belirtiliyor.