EkonomiGündem

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama: Tarih verildi!

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş bir açıklama yapıldı. Son günlerde zamlanan gıdalar arasında olan ayçiçek yağı fiyatları el yakmaya devam ediyor. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ayçiçek yağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zam rekoru kıran ürünler arasında olan ayçiçek yağının fiyatının düşüp düşmeyeceği merak konusu oldu. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, tüketicinin talebi yoğun olduğu için ayçiçek yağının raflarda bulunamayabileceğini belirtti. ‘Ayçiçek yağında fiyatlar düşecek mi?’ sorusunu da yanıtlayan Büyükhelvacıgil 2022’nin ilk aylarına işaret etti.

AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Dövizin stabil hala gelebileceğini savunan Büyükhelvacıgil, Ayçiçek yağı fiyatlarının da ocak şubat gibi stabil hale gelebileceğini tahmin ettiğini söyledi.

Geçen yıl bu zamanlar ayçiçek yağının litresinin 15 lira olduğunu belirten Tahir Büyükhelvacıgil, “Çekirdek 2 bin 500 liradan 7 bin liraları gördü. Geçen yıl ham yağ fiyatı 10 bin lira civarındayken bugün geldi 17-18 bin liraya. Bugün rafine bir yağ 20 bin liranın üzerinden. Öyle olunca bu fiyatlar olağan halinde geldi. Enflasyonda buna geldi. Şubat’ta toparlayacağını umuyorum.” ifadelerini kullandı.

‘Ayçiçek yağı fiyatlarında bir gerileme görebilir miyiz?’ sorusuna Tahir Büyükhelvacıgil, “Kur en büyük etkenlerden bir tanesi. Şubat ve Mart’ta alacağımız kontratlarda bugün 1440 dolarlar seviyesinde seyreden hamyağ o gün 1340-1360 dolardan kontrat göreceğini umuyoruz. 100 dolarlık bir fiyat indirimi olacak öngörüyorum.” cevabını verdi.