GündemTeknoloji

Instagram Kullananlar Dikkat! Duyuru Yapıldı

Milyonlarca kullanıcının beklediği özellik sonunda geldi. Dünyanın en çok kullanılan ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması olan Instagram yeni özelliğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre akış sayfasında bulunan gönderiler kronolojik sıraya göre gösterilecek.  Instagram’ın başkanı Adam Mosseri, tarafından yapılan duyuruda özelliğin şu an deneme aşamasında olduğu ifade edildi. Deneme aşamasında olan özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı merak konusu.

Instagramda Çığır Açacak Yeni Özellik

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Instagram her geçen gün güncellediği yeni özellikleri ile konuşulmaya devam ediyor. Uygulama son getireceği özellik ile uygulamanın ana sayfa algoritmasında önemli bir güncelleme yapmaya hazırlanıyor. Adam Mosseri, tarafından yapılan açıklamada akış sayfasında bulunan gönderiler artık kronolojik sıraya göre gösterilecek. 2016 yılında uygulamada ana sayfada gösterilecek gönderiler için özel bir algoritma kullanmaya başlamıştı.

Hem IOS Hem Android Kullanıcıları Yararlanacak

Kullanıcıların alışkanlıklarına göre çalışan bu algoritma sayesinde ana sayfada ilgi potansiyeli yüksek olan gönderiler, öncelikli olarak gösterilirken, algoritma kimi zaman yeni gönderilerin gösterilmemesine yol açabiliyordu. Ancak yapılan son güncelleme ile bu sorun ortadan kalkacak gibi duruyor. “Daha fazla kontrol” vurgusu yapan Mosseri, güncelleme ile çıkacak özelliğin 2022’nin ilk çeyreğinde kullanıma sunulacağının sinyallerini verdi. Üstelik çıkacak özellik Android ya da IOS telemarketing bütün kullanıcılar için geçerli olacak.