Ege HaberleriEğitimGündemİzmir HaberleriKamu

İhtiyaç sahiplerinin dikkatine: Kira, gıda, elektrik faturası, doğalgaz, kömür, okul para yardımı yapılacak!

İhtiyaç sahipleri dikkat yardım yapılacak. Aralık ayı sosyal yardım başvuruları başladı. Ekonomide dalgalanma nedeni ile geçim sıkıntısı yaşayanlara devlet yardımları için başvuru formu ekranı açıldı. Ekonomik dalgalanma ve enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeni ile vatandaşların geçim derdi her geçen gün artarken devletin sosyal yardımları daha da önem kazandı. Devlet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden başvuruları alırken aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile belediyelerin sosyal yardımları da sürüyor.

Kömür yardımı başvuru ekranı | Kömür yardımı nasıl ve nereden alınır? Yakacak yardımı 2021-2022 başvurusu... - Timeturk Haber

 

Karakış destek paketi başvuru rekoru kırdı

İzmir, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi karakış destek paketi başvuru rekoru kırarken devletin sosyal yardımları için de Aralık ayı başvuruları başladı. Vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamak adına sosyal yardımlar yapılıyor. Kış ayının gelmesi ile yakacak, doğalgaz ve elektrik faturası yardımları öne çıkarken aynı zamanda son zamlar neden ile gıda yardımları da oldukça talep görüyor.

Gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır? Gıda yardımı ne zaman? İstanbul gıda yardımı

Sayısız yardım yapılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü  resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuru ile Aralık ayında başvuru yapılabilecek devletin sosyal yardımları ilan edildi. Barınma yardımları, yakacak yardımları, Öksüz ve Yetim Yardımı, gıda yardımları, okul yardımları gibi pek çok yardım programı için başvuru ekranı açıldı.

yakacak yardımı başvuru ekranı

 

Kömür ve Doğalgaz yardımı yapılıyor

Devletin yakacak yardımları arasında en çok başvuru alanların başında hanelere dağıtılan kömür yardımları ön sıralarda yer alıyor. Kış ayları öncesinde Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen sevkiyat programına göre teslimatlar gerçekleştiriliyor. Bunun  yanında belediyeler ve sosyal yardımlaşma vakıfları üzerinden ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan kişilere doğalgaz yardımı sağlıyor.

işe yönlendirme yardımı başvuru ekranı