Ekonomi

Kadınlara girişim yolu açıldı: “Kız Kardeşim” projesi ile binlerce kadına destek!

Kız Kardeşim hibe projesi merak uyandırdı. Sadakatsiz ve Kardeşlerin dizilerinde de ön plana çıkan “Kız Kardeşim” projesi dikkat çekti. Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Coca-Cola Türkiye iş birliğinde yürütülen “Kız Kardeşim Projesi” kapsamında 2019 yılında başlatılan “Hibe Programı”nın yeni dönem başvuruları başladı. Proje detayları nelerdir? Bu projeye kimler başvuru yapabilir? İşte projenin tüm detayları…

Kız Kardeşim Projesi'nden 30 girişimci kadına 765 bin TL hibe desteği - Dünya Gazetesi

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, yaptığı konuşmada hibe kazanan kadın girişimciler ile bir arada olmaktan oldukça mutlu mutluluk olduğunu söyleyerek: “Biliyoruz ki; ülkelerin kalkınması kadın emeğinin ekonomiye yansıması ile mümkündür. Kadının işgücüne katılımı ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği açısından bir gerekliliktir. Bir başka deyişle ekonomide ve sosyal yaşamda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması, nüfusunun yarısını oluşturan kadınların yaşamın tüm alanlarına aktif katılımları ile mümkündür. Kadınların bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almalarını sağlayan, ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatan, toplumsal ve ekonomik konumları güçlendiren “Kız Kardeşim Hibe Programı” bizler için çok önemli ve kıymetli.”

Kız Kardeşim Hibe Programı Kazananları Belli Oldu! – Kız Kardeşim Projesi

Kız Kardeşim Hibe programının detayları merak ediliyor. Hibe Programı kapsamında, Türkiye’nin 81 ilinden seçilen ve yeme-içme sektöründe yer alan 30 girişimci kadının desteklenmesi, ürettikleri lezzetlerin tanıtılması, görünürlük faaliyetlerinin ön plana çıkarılması ve sosyoekonomik konumlarının güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. 2020 yılın bilgilerine göre; “Kız Kardeşim Hibe Programı” kapsamında yeme-içme sektöründe çalışan ve hali hazırda işletme sahibi olan 29 girişimci kadına 25 biner TL ile 1 girişimci kadına 40 bin TL jüri özel ödülü olmak üzere toplamda 765.000 TL’lik iş geliştirme hibesiyle girişimci kadınlara destek verilecektir.

Duyurular – Kız Kardeşim Projesi

Son başvuru tarihi ne zaman?

Ocak-Mart ayları içerisinde ikincisi düzenlenecek olan “Kız Kardeşim Hibe Programı” 4 aşama halinde gerçekleştirilecek, son başvuru tarihi 15 Ocak 2021.

Aşamalar nasıl ilerleyecek?

Kizkardeşim.net web sitesi üzerinden online eğitimleri tamamlayan yeme & içme sektöründeki girişimci kadınlar web sitesinden aldıkları sertifika ile birlikte 15 Ocak 2021’e kadar online olarak başvuru yapabilecektir.

Kizkardesim.net üzerinden eğitimlerini tamamlayan işletme sahibi kadınlar online olarak başvurularını gerçekleştirdikten sonra teknik elemeden geçeceklerdir.

İl bazlı en yüksek puanı alan katılımcılar, Online’da gerçekleştirilecek Hibe Programı Kampı’na davet edilecektir. 2 gün sürecek olan kamp, kadınlara yönelik hızlandırıcı eğitimler gerçekleştirilecektir.

Final jüri değerlendirmesinde, hibe alma kriterlerine göre en yüksek puanı alan 30 kadın, iş geliştirme hibesi almaya hak kazanacaktır. Hibe Kampı’nın son gününde online final töreni gerçekleştirilecektir.

Kız Kardeşim Projesi kapsamında kadın girişimci vatandaşlara 20 bin TL'den 40 bin TL'ye kadar hibe desteği

Kız Kardeşim Hibe Programına Kimler Başvurabilir?

https://kizkardesim.net/ üzerinden eğitimleri tamamlamış olan,

81 ilin birinde restoranı/lokantası, yeme & içme sektöründe işletmesi olan, yeme & içme sektörüne yönelik üretim yapan,

Yeme & İçme sektöründe hizmet veren kadın kooperatifleri

Yanında en fazla 5 kişi çalıştıran (SGK’lı),

İşletme/lokantasının başka şubesi olmayan,

İşini büyütmek isteyen, bu motivasyona sahip ve öğrenmeye açık olan,

İşletme, lokanta, küçük işletme sahibi kadınlar başvurularını gerçekleştirebilirler.

Kız Kardeşim Projesi: Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Coca-Cola Türkiye iş birliğinde yürütülen “Kız Kardeşim Projesi” ile kadınların ekonomik hayata katılımı konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak, ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için ve girişimcilik konusunda farkındalıklarının artması amacıyla çeşitli eğitimler verilmektedir.