Kültür SanatYaşam

Seyahat Edecekler Dikkat! O Yolculuğu Yapmak Hayal Oldu Bilet Fiyatı 1300 TL Oldu

Hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok tercih etti kış seyahati olan turistik Doğu Ekspresi yolculuğuna çıkmak artık hayal oldu. Son dönemlerde her şey de olduğu gibi turistik seyahat ücretlerinde de fiyatlar zamlandı. Alınan bilgilere göre 15 Aralık Çarşamba tarihinde başlayacak olan Doğu Ekspresi’nin tek kişilik seyahat ücreti dudak uçuklattı. Belirlenen tek kişilik bilet fiyatları 1300 TL olacak. Ayrıca iki kişilik seyahatlerde bilet fiyatları kişi başı 650 TL olacak.

İki Kişi Seyahatlerde Bilet Fiyatları Düşecek

Yerli yabancı turistlerin kış için en çok tercih ettiği aktivitelerden olan ve tüm dünyada ünlü olan Ankara-Kars arası sefer düzenleyen Turistik Doğu Ekspresi’nin bilet fiyatları açıklandı. Fiyatlar dudak uçuklattı. Biletler TCDD’nin e-bilet sayfasından satışa çıkmaya başladı. Belirlenen tek kişilik bilet fiyatları 1300 TL, iki kişilik seyahatlerde bilet fiyatları kişi başı 650 TL olacak. Ayrıca turistik olmayan Doğu Ekspresi bilet fiyatları ise 68 TL olacak. Seferlerine 15 Aralık tarihinde başlayacak tren, haftada iki gün karşılıklı olarak Çarşamba ve Cuma günleri Ankara’dan, Pazar ve Cuma günleri ise Kars’tan yola çıkacak.

Tren 15 Aralık’ta Seferlerine Başlayacak

Salgın döneminde seferlerine Mart 2020 yılı itibariyle ara veren Doğu Ekspresi 15 Aralık Çarşamba günü itibariyle tekrar başlayacak. Yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan turistik Doğu Ekspresi’nde , 2 hizmet, 1 yemekli ve 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagon bulunuyor. Toplam 120 kişinin seyahat edebildiği trende her kompartımanda  2 kişi konaklayabiliyor.

Seyahat edenlere Türkiye’nin bir çok eşsiz güzelliğini gösteren Doğu Ekspresi kış turizmi için en çok tercih edilen aktivitelerden olmaya deva ediyor. Doğu Ekspres yolcularına, Erzincan’da; Karanlık Kanyon, Erzurum’da; Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese’yi, Kars’ta; Ani Arkeolojik Alanı, Sivas’ta; Divriği Ulu Camisi ve Gök Medrese’nin de aralarında bulunduğu doğal ve kültürel alanları da görme imkanı sunuyor.