EkonomiGündem

2022 Asgari ücrette kritik gün! Asgari ücret 4.toplantı ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar…

2022 yılı asgari ücreti için nefesler tutuluyor. Yapılan ilk üç toplantı ardından gözler bugün 4. asgari ücret toplantısının üzerine çevrildi. Vatandaşlar “Asgari ücret ne kadar oldu?” sorusuna cevap arar halde.  sorularına cevap arıyor. 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında resmi süreç devam  hala ediyor. Peki asgari ücret 2022 toplantısı ne zaman yapılacak? Asgari ücret bugün belli olacak mı? İşte merak edilen tüm detaylar…

Hesaplara geri ödemesiz 2000 TL para yatacak: Başvuru yapanların anında hesabında!

Asgari ücret açıklandı mı?

Asgari ücrette 2022 yılı fiyat artışının dün açıklanması bekleniyordu fakat herhangi bir açıklama gelmedi. Gözler düzenlenecek olan son toplantıya çevrildi. Milyonlarca çalışanı ilgilen asgari ücret merakla beklenmeye devam ediyor.

Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Asgari ücrette ikinci toplantı 7 Aralık Salı günü saat 14.00’te TÜRK-İŞ’te gerçekleşti. Asgari ücret üçüncü toplantısı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da TİSK’te yapıldı. Şimdi tüm gözler dördüncü toplantıda. Peki 4.toplantı ne zaman yapılacak?  2022 yılında uygulanacak olan yeni asgari ücretin yani 4. toplantının 13-17 Aralık haftasında gerçekleşmesi ve duyurulması ön görülüyor.

Para Parayı Çeker Atasözünün Anlamı Ne Demek? Kısaca Atasözü Açıklaması

2022 Asgari ücrette vergi kalkacak mı?

CNN Türk’ten Mustafa Berber, asgari ücretteki son gelişmeleri şu cümlelerle dile getirdi : “İşveren 3.500 liralık bir asgari ücret bekliyor. İşçi kesimi ise bu rakamın 4 bin liranın altında olmamasını bekliyor. Hükümet tarafının da çalışanı enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz açıklamasını yaptı. Bakan Vedat Bilgin ise ‘Pazartesi günü öğrenirsiniz’ dedi. Yeni yıl gelmeden 2 hafta öncesinden asgari ücret kararının çıkması bekleniyor.”

Nerede bu paralar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, vergilerin kaldırılması ile ilgili konuşmasında : “Asgari ücretten vergi meselesi, asgari ücret çalışmalarımızda alternatif olarak önümüzde duruyor yani birkaç alternatif var, verginin ortadan kaldırılması, gelir vergisinin kaldırılması vesaire gibi. Onların üzerinde duruyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Hesaplara geri ödemesiz 2000 TL para yatacak: Başvuru yapanların anında hesabında!

Asgari ücrette yüzde 30 zam uygulanır ise ne kadar olacak?

Asgari ücrette yüzde 30 artış formülüne göre bu yıl bekâr bir işçi için asgari geçim indirimi 268 liradan 348.80 liraya, evli eşi çalışmayan ve çocuksuz için 322 liradan 419 liraya, evli eşi çalışmayan bir çocukluda 362 liradan 471 liraya çıkacak.