Ege HaberleriEğitimİzmir Haberleri

İşsizliğe son: İzmir’de ‘Meslek Fabrikası’ açıldı! Sayısızca kurs ile adeta bacasız fabrika!

İzmir halkını sevindirecek bir haber geldi. Elinde hiç bir mesleği olmayan ve iş sahibi olmak isteyen vatandaşlar artık işsiz kalmayacak. Bu uygulama ile meslek edinmek isteyen vatandaşlara kurslar verilecek ve kollarına altın bilezik takabilecekler.

Meslek sahibi olmak isteyenler için ‘Meslek Fabrikası’ kuruldu. Kurulan ‘Meslek Fabrikası’nda 75 farklı branşta kurs verilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmaya başlanması beklenen uygulamadan gelişmeler duyuruldu. Uygulama nasıl gerçekleşecek? Bu uygulama da kimler eğitim alabilecek? İşte merak edilen tüm soruların detayları…

Meslek fabrikası binası mahkemelik oluyor! AK Partili Hızal: İzmir'in malı İzmir'de kalsın - İzmir Haberleri

 

‘Meslek Fabrikası’ adeta bacasız fabrika

Muhabir Gizem Kutlu’nun aktarımına göre: ” İzmirlilerin sabırsızlıkla beklediği ‘Meslek Fabrikası’ kurslarında yüz yüze eğitim dönemi başladı. Sanayi ve hizmet sektörüne daha fazla istihdam sağlayan Büyükşehir Belediyesi 75 farklı branşta açtığı kurslar sayesinde ‘Meslek Fabrikası’nı adeta bacasız fabrikaya çevirdi.” ifadelerini kullandı.

Soyer, sağlık çalışanları adına teşekkür etti - Foçalı Haber

75 branşta 22 kurs merkezinde 1400 kursiyer kaydı alındı

Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı fabrika ile alakalı konuşmalarında: “Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü kent genelindeki işsizliğin azaltılmasına yönelik nitelikli insan kaynağı yetiştirmek üzere 75 branşta 22 kurs merkezinde mesleki ve teknik eğitimler veriyor. Bu alanda şu ana kadar 1400 kursiyer kaydı aldık.

Meslek fabrikası çalışanı öğretmenler işten çıkarıldı

“Kursiyerlerimizi sertifikalandırıyoruz. Bu sertifikalarla birlikte de İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimimiz aracılığıyla sektörle buluşturuyoruz”

Burada kursiyerlerimizi mezun ettikten sonra İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile olan protokolümüz kapsamında mezun kursiyerlerimizi sertifikalandırıyoruz. Bu sertifikalarla birlikte de İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimimiz aracılığıyla sektörle buluşturuyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası

“Ben hiç dikiş bilmiyordum”

Meslek Fabrikası’nda eğitim alan kursiyer Zeynep Özlem Şentürk aldığı eğitim ile ilgili yaptığı konuşmasında: ” Ben hiç dikiş bilmiyordum. Kendi ürünlerimi üretip ondan sonra satmak istiyordum. Meslek Fabrikası’nda dikiş kursu olduğunu gördüğümde direkt zaten kayıt oldum. Şu anda gayet güzel gidiyor” şeklinde konuştu.

“Meslek edinmek isteyenler boş duracaklarına gelsinler”

Kursiyer Ümit Memiş aldığı eğitimi aktardığı sözlerinde: 37 yıl çalıştıktan sonra bir uğraşı aradım kendime. Sosyal medyadan öğrendim kurs başladığını ve başvurdum. Özellikle meslek edinmek isteyenler boş duracaklarına gelsinler.” ifadelerini kullanarak meslek edinmek isteyenleri kursa davet edercesine konuştu.

İzmir Büyük Şehir Belediyesi Meslek Fabrikası Kurs Merkezleri

Tunç Soyer medya hesabında duyurdu

İzmir’de açılan ‘Meslek Fabrika’ ile ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer fabrika ile ilgili detayları sosyal medya hesabından  paylaştı.