GündemMagazinTeknoloji

Elon Musk Time dergisi tarafından “Yılın Kişisi” seçildi!

İngiliz haftalık yayınlanan Time dergisi, Tesla ve SpaceX’in CEO’su olarak bilinen Elon Musk’ı yılın kişisi seçti.

Elektrikli otomobil sektöründen uzay araştırmalarına kadar birçok sektörde sahip olduğu şirketleriyle adından sıkça söz ettiren Elon Musk, 2021’de hem serveti ile birçok zengini geride bırakırken hem de teknoloji alanına getirdiği yeniliklerle dikkatleri çekmeye devam etti. imza attığı yeniliklerle dikkat çekti.

Gündemden hiç düşmüyor

Tesla ve Space X’in tanınan CEO’su, haftalık yayımlanan İngiliz dergi Time tarafından yılın kişisi seçilerek son sayısındaki kapakta yer aldı.

Time Genel Yayın Yönetmeni Edward Felsenthal, yaptığı konuşmada, yaklaşık 300 milyar dolarlık serveti olan Musk için “Dünyadaki yaşamı ve muhtemelen dünya dışındaki yaşamı da yeniden şekillendiriyor. Son 12 ay boyunca onun yaptığı atılımlar dolayısıyla gündemden hiç düşmediğini fark ettik.” diye konuştu.

İnsansı robot geliştirecekler

50 yaşındaki Musk’ın şirketi Tesla önümüzdeki yıl “Tesla Bot” olarak isimlendirilen yapay zekaya sahip insansı bir robot tasarlayarak teknolojide ilerleme sağlamaya devam edeceğini duyurdu.

Felsenthal, “Beğensek de beğenmesek de, hayatımızın büyük bir kısmının, bu inanılmaz eşitsizlik anında bile, bu çok zengin teknoloji liderleri tarafından şekillendirildiği bu yeni yaldızlı çağdayız” dedi.