EkonomiGündem

Son dakika: Asgari ücret açıklanıyor! Belli oldu

Son dakika… Milyonlarca çalışan tarafından 2022 asgari ücret zammıyla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Çalışanlar asgari ücretin ne kadar olacağına odaklandı. Yapılan 3. toplantının ardından günlerdir beklenen 4. toplantı tarihi belli oldu. Peki, 2022’de asgari ücret kaç lira olacak?

Milyonlarca çalışan asgari ücretin ne kadar olacağına odaklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 4. ve son toplantısı bugün saat 11’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak. Toplantının ardından 2022 yılında uygulanacak asgari ücret miktarının açıklanması bekleniyor.

VERGİNİN SIFIRLANMASI KONUSU

Asgari ücret toplantılarında öne çıkan en önemli detay ise vergi konusu oldu. İddialara göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücret üzerinden vergi alınmaması konusunda önemli bir aşamaya geldi. Ancak verginin sıfırlanıp sıfırlanmadığı, resmi açıklamadan sonra netleşecek.

HEDEF İŞÇİYİ MAĞDUR ETMEMEK

Asgari ücret tespit komisyonu 2022 zammı için yapacağı son toplantıya hazırlanırken yeni yılda uygulanacak asgari ücreti belirleme ve rakamı işvereni mağdur etmeyecek en üst seviyede tutmak için çalışmalar devam ediyor. Komisyonun bu hafta içinde 4. ve son toplantısını yaparak kararını açıklaması bekleniyor.