Genel

Elinizi çabuk tutun! 4 litre ayçiçek yağı 55.95 TL’ye satılacak!

Dolar kurunun 15 TL’yi aşması sonrasında bütün ürünlerde fiyat artışı devam ediyor. En temel ihtiyaçlarımızdan biri olan ayçiçek yağı fiyatları da git gide artıyor. Vatandaşları oldukça endişelendiren artışlar devam ediyor. “Bu hafta gelecek haftadan daha ucuz” sözünün bire bir örneği olan ayçiçek yağı  fiyatlarına hemen hemen her gün yeni bir zam geliyor. “En ucuz ayçiçek yağı nerede? Ayçiçek yağında indirim var mı?” soruları son dönemin gündemi oldu. İşte indirimli ayçiçek yağ fiyatları…

 

 

Ocak ayında 60 TL’den satılan ayçiçek  Eylül ayında 74,90 TL’ye ardından 82 TL’ye ve daha sonra 84,90 TL’ye kadar yükselmişti. Kasım ayı ortasında gelen peş peşe zamların ardından zincir marketlerde ayçiçek yağı 89,90 TL’den satılıyordu. Kasım ayı sonunda yapılan zam sonrasında zincir marketlerde  ayçiçek yağı yüzde 11 artışla 10 TL birden zamlanarak 100 TL’yi aştı.

Ayçiçek yağı fiyatlarına yapılan zam sonrası birçok vatandaş ayçiçek yağı başta olmak üzere sıvı yağ fiyatlarında indirim ve kampanya olup olmadığını sorgulamaya başladı.