EkonomiGündemKamuManşet

Son dakika: 2022 Asgari ücret açıklandı! 2022 Asgari ücret 4250 TL

Son dakika: Asgari ücret 2022 maaş zammını milyonlarca insan meraklı bekliyor. 7 milyon kişinin ve dolaylı olarak onları da ilgilendiren yakınları da heyecanlı bekleyişte “Asgari ücret ne kadar olacak? Ne zaman açıklanacak” soruları cevabını buldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: “Zorlu bir süreç bunun sonuna geldik. Çalışmaları tamamladık. İyi bir çalışma yaptığımızı söyleyebilirim. Açıklanan ücretin emektarları tatmin edeceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç : ” Biz diyoruz ki çalışan olmadan işveren olmaz, işveren olmadan çalışan olmaz. Devlet olmazsa her ikisi de olmaz. Emekçilere ve işverenlere ve devletimize hayırlı uğurlu olsun”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:  “Bildiği üzere önümüzdeki senenin asgari ücreti Aralık ayında işçi işveren bir araya gelerek çalışmalar sürdürülüyor. Bugün yapılan 4.toplantdan sonra nihai karar verilmiştir. 2022 yılında Asgari ücret 4250 TL olmuştur. Tarihi artış yaşandı.” açıklamasını yaptı.