Afyonkarahisar haberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa Haberleri

İzmir, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar’a kar gelecek mi? Meteoroloji’den uyarı yapıldı!

Meteoroloji’den alınan son dakika bilgisine göre milyonlarca vatandaş Türkiye’de hangi bölgelere kar yağacağını merak ederken birçok ilde kar yağışı başladı.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle Marmara bölgesi için uyarı verdi. İstanbul’da beklenen kar yağışının ardından İstanbul Valiliği sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamada bulunarak Cuma günü kar yağışının başlayacağını duyurdu.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz’in Toroslar mevkii, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Trakya, Marmara’nın güneydoğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri ile zamanla İç Anadolu’nun kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz bölgesinde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), Toroslar mevkiinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİ
Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren bölgenin güneydoğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ
Çok bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Kuzey Ege’nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde (Toroslar Mevkii) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Doğu Akdeniz’de kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde (Toroslar Mevkii) kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Eskişehir çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi ile yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.