Gündem

Vakıfbank hesapları çöktü: Vakıfbank hesaplarının ele geçirildiği iddiası!

Vakıfbank müşterisi olanlar sabah saatlerinde bankanın mobil uygulamasına erişim sağlamak istediklerinde, sisteme giriş yapamadılar. Bazı hesaplara ise Vakıfbank adına mesajlar atılıyor. Vakıfbank ise işlemlerin yapılamadığını açıkladı. Vatandaşlara atılan sahte linklerden dolayı binlerce vatandaşın dolandırıldığı bilgileri kulağa gelmekte. Vakıfbank hesapları ele mi geçirildi? Vakıfbank konu ile alakalı yenileme mi yapıyor?

Vakıfbank kısa bilgilendirme açıklamasında, sistemde yoğunluk olduğunu ve sorunun kısa süre içinde giderileceği söylendi. Uygulamaya giriş yapmaya çalışan müşteriler, “Şu anda işleminizi gerçekleştiremiyoruz” uyarı yazısı ile karşılaştı.

O linke tıklayanlar ne oldu?

Vatandaşların telefonlarına farklı numaralardan Vakıfbank adına “Pandemi desteğiniz 3189 TL tanımlanmıştır. Hesabınıza aktarmak için tıklayın …” gibi mesajların arkasından gönderilen linkler yer alıyor. Linke tıklandıktan sonra ise hesapların ele geçirildiği iddiası ortaya atıldı.

Hesaplar ele mi geçirildi?

Cep telefonlarına gönderilen mesajdaki linklere tıklayan kişiler hesaplarına giremediklerini iddia ediyor. Bunun dışında hesabına girdiğinde uyarı alanlarda mevcut. Uygulamaya giren vatandaşlara; “Bu işlem için yetkiniz veya tanımlı hesabınız bulunmamaktadır. Lütfen şubeye başvurunuz.” gibi uyarılar geliyor.