EkonomiGündem

Süt Fiyatlarında Gelişme Fiyatlar Düşecek Mi?

Vatandaşlar merakta dolarda yaşanan sert düşüş gıda ürünlerini etkileyecek mi? Geçtiğimiz haftalarda yaşanan dolar kurundaki artışlar gıda ürünlerinin fiyatlarını bir hayli yükseltmişti. Gıda fiyatlarına gelen zam vatandaşın belini bükmüş süt ve süt ürünlerini almak bir hayli zorlaşmıştı.

Önümüzdeki Günlerde Fiyatlardaki Azalma Raflara Yansıyacak

Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası dolar kurunda yaşanan sert düşüş sonrası dolar 12 TL’nin altına kadar indi. Vatandaşlar merak ediyor dolar kurunda yaşan bu ani düşüş ve istikrar sonrasında özellikle süt ve süt ürünlerinin fiyatları düşecek mi konusu çok araştırılmaya başlandı. Bazı sektör yöneticileri süt ve süt ürünlerinde şu an büyük bir düşüş olmasa da dolar kurunun bu şekilde seyretmesi durumunda fiyatların önümdeki günlerde azalea yönünde sinyaller verdi.

Bursa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna A Haber’e açıklamalarda bulundu. Tuna, “Süt fiyatları 8 Aralık’tan itibaren 4,70 kuruş açıklanmıştı. Bu fiyattan satışlar devam ediyor” ifadelerini  kullandı.

Tuna ayrıca, “Dolar sebebiyle marketlerde süt fiyatları 15-16’ya kadar çıkmıştı. Bu rakamlar fahişti ve piyasa fiyatlarını yansıtmıyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomik programı açıklamasıyla doların sert düşüşü gerçekleşti” şeklinde konuştu.

Süt Fiyatları Düşecek

Süt fiyatlarında şu an ani bir düşüş yakalanmadığını belirten Tuna ilerleyen günlerde fiyatların daha da düşeceğini ifade ederek, “Bugün fiyatlara baktığınız zaman 15 liraları görüyoruz ancak bazı firmalar 8 liraya kadar çekmiş durumda. Ancak hala yüksek fiyattan süt satan firmalar var ve onlarda da fiyatların düşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.