Ekonomi

Memur ve Emeklileri Yakından İlgilendiriyor! 2022 Maaşlarında Flaş Gelişme!

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2022 asgari ücret açıklamasının ardından gözler emekli ve memur maaşına çevrildi. Öte yandan arka arkaya gelen zamlar vatandaşın cebini yakarken emekli ve memura gelecek zamlı maaşın kaç TL olacağı merak konusu oldu. Bakan Nebati’nin “Memurumuzu bugüne kadar koruduk bundan sonra da korumaya devam edeceğiz. Sabit gelirlilerin hakkını koruyan tedbirleri alacağız. Emeklilerimiz için de arkadaşlarımız çalışıyor. Emeklilerimizi memnun edecek bir çalışma olacağına ilişkin benim de kanaatim çok yüksek. ” ifadeleri ardından bugün memur ve emekliye müjde verildi.

2022 Memur ve Emekliye Gülecek!

Bugün yapılan açıklamaya göre milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisi, sözleşmeli personelin 2022 maaş, aylık ve sosyal desteklerine artış kararı verildi. Yaklaşık 13 milyon emeklinin zammı ve 4 milyondan fazla memurun alacağı fark 3 Ocak’ta açıklanacak Aralık enflasyonu ile netleşecek. TÜİK ‘in açıkladığı enflasyon verileri yeni yılda memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla birlikte yüzde 15.7 civarında zam alacağına işaret ederken zam trafiği de hızlandı.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın “Ek zam beklentimizi aktardık. Milimetrik hesaplar yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın yükseltilmesi konusunda inisiyatif kullanacağını düşünüyoruz. 3 Ocak’ta enflasyonun açıklanmasını beklediğimiz için rakam ifade etmedik. Ek zam 15 Ocak tarihine yetişecek” dedi.