Ekonomi

Emekliye Sevindirecek Haber! Maaşlarına Zam Ocak Ayında!

Geçtiğimiz haftalarda asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler emeklilere yapılacak zamma çevrildi. Emekliler heyecanla maaşlarına yeni yıl itibariyle kaç TL zam yapılacağını merakla araştırmaya başladı. Konuya ilişkin bir çok formül ortaya atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak formüle göre emekli maaşlarına 2022 yılı itibariyle kaç TL zam yapılacak? İşte detaylar…

Emekliye Zam Yolda!

Ocak ayına kadar açıklanması planlanan emekli maaşları için bir çok formül ortaya atıldı. Bu formüller Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. Bu bağlamda SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında 6 aylık enflasyon oranında zam alacak. TÜİK enflasyon oranlarını 3 Ocak pazartesi günü duyuracak.

İddialar arasında Senelik kümülatif artışın yüzde 40’a ulaşabileceği de bulunuyor. Yapılacak zammın yüzde 40’a tamamlanması formülü kabul edilirse, Ocak ayında emeklilere yüzde 29.1 zam söz konusu olabilecek. Ayrıca 6 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 14.2 çıkarsa % 13.3’lük ek bir artış da uygulanabilecek.