GündemSağlık

Omicron Varyantı Alarmı! Bu Belirtileri Kontrol Edin

Son dönemlerde Güney Afrika’da ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan yeni varyant Omicron varyantı son zamanlarda dünyanın bir numaralı gündemi oldu. Tüm dünyaya yayılmaya devam ederken, pandemiden en çok etkilenen Avrupa’da omicron kaynaklı vaka artışları rekor kırdı. Ülkemizde de görülmeye başlayan omicron varyantı bulaş hızı nedeniyle vatandaşlara endişe veriyor.

Yeni varyant omicron ile ilgili uzmanlardan endişe verecek bir açıklama daha geldi. Omicron varyantının semptomlarına dikkat çeke uzmanlar, Omicron varyantının diğer varyantlara kıyasla daha farklı belirtilerinin olduğu açıklandı. Yeni varyantın belirtilerini açıklayan uzmanlar, “Omicron, varyantı soğuk algınlığına daha çok benziyor” ifadelerini kullandı.

Omicron Varyantının Semptomları Açıklandı

İngilitere’de Daily Star Gazetesi’nin haberine göre, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin açıklamalarına göre, Omicron varyantının başlıca belirtileri, kuru öksürük, boğazda gıcık ve kaşıntı. Uzmanlar özellikle, boğazda gıcık ve kaşıntıya dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Diğer belirtiler ise, burun akıntısı, halsizlik ve hapşırma olduğu ifade edildi.