GündemSağlık

Omicron Alarmı! Yükselen Vakalar Nedeniyle O Sınır Kapatıldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Omicron varyantı hızla yükselmeye devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından “endişe verici varyant” olarak sınıflandırılan ve bilim dünyayı hayrete düşüren dayanıklılığı ve bulaşma hızı ile Omicron adını alan virüs bilim dünyasında endişe yaratmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa’da bir çok ülke omicron varyantın karşı tedbirler almaya başladı.

İran, Türkiye’ye Sınırını Kapattı

Başta Hollanda, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkeler olmak üzere omicron vakalarına karşı önlemler almaya başladı. Türkiye’de vakaların yüzde 10’nun Omicron kaynaklı olduğu duyurulmasının ardından İran Türkiye sınırı için 15 gün almış olduğu kapatma kararını süresiz olarak değiştirdi. İran Türkiye ile olan karayolu sınırını kapattı. Bir sonraki duyuruya kadar sınır kapalı kalacak. Ancak İran’da çalışma izni, oturma izni, öğrenci vizesi, sağlık vizesi ya da yatırımcı vizesine sahip kişiler ülkeye girebilecek.

Türkiye, omicron varyantı için aldığı önlemler çerçevesinde Güney Afrika, Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’ye  sınırlarını kapattı. Ayrıca, hatırlatma dozu süresini 6 aydan 3 aya düşürüldü.