Personel Alımı

Gençlik ve Spor Bakanlığından milyonları sevindiren personel alımı açıklaması! Kadın erkek tüm vatandaşlar dahil olabilecek!

Kamu kurumlarında işe girerek, kariyerleri doğrultusunda önemli bir adım etmek isteyen milyonlarca vatandaş, kurumların açıkladığı iş ilanlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Son zamanlarda üst üste gelen personel alımı ilanlarına bir yenisi daha eklendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın iş ilanı duyurusu, milyonlarca vatandaşın sevinmesini sağladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Son Dakika Duyurusu!

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına dahil olmak isteyen, milyonlarca vatandaşı sevindiren haber Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, bugün resmî açıklama yaparak, kadrosuna toplamda 652 kişiyi dahil edeceğini duyurdu!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, kadrosuna yeni personellerin dahil edileceğini şu metin ile duyurdu: “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde Bakanlığımız taşra teşkilatı İl Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 2020 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puan sırası esas alınarak yurt yönetim personeli boş pozisyonları için belirlenen ek-1 sayılı kontenjan dağılımı listesinde belirtilen boş kontenjan sayısının üç (3) katı kadar çağırılacak adaylar arasından sözlü sınav sonucu başarı sırasına göre tam zamanlı “4/B Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli” alımı yapılacaktır.”

İlana Kadın Erkek Bütün Vatandaşlar Başvurabilecek!

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı duyurusunda, kadroya hem kadın vatandaşların hem de erkek vatandaşların dahil edileceğini bildirdi. Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın açmış olduğu personel kadrosuna 334 kadın, 318 erkek dahil edilecek!

Gençlik ve Spor Bakanlığı İş İlanı Başvuru Şartları

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yurt personeli ilanına başvuru yapacak olan adayların sağlamaları gereken şartlar şu şekilde belirlendi:

  • En az lise mezunu olmak
  • 2020 yılında gerçekleştirilen KPSS’de, P3 puan türünde en az 60 puana sahip olmak
  • 18 yaşından büyük, 65 yaşından küçük olmak
  • Dul ve yetim aylığı hariç herhangi bir aylık ödeme almamak
  • Görev ve sorumlulukları yerine getirmeye engel olan herhangi bir sağlık problemine sahip olmamak
  • Tam zamanlı çalışabilmek