EkonomiGündem

Düşmeyen Market Fiyatları İle İlgili BİM Açıklama Yaptı

Döviz kurunda son aylarda yaşanan artış ile birlikte gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarında da bir yükselme yaşanmış artan etiket fiyatları vatandaşların ceplerini boşaltmıştı. Sağladığı ekonomik fiyatlarla bilinen zincir marketlere giden tüketiciler artan fiyatlar karşısında gözlerine inanamamıştı.

Zincir Marketlerde Beklenen Düşüş Yaşanmadı

Dolar kurunun 18 TL’ye yükselmesi ile birlikte peynirden, zeytine, makarnadan, salçaya birçok üründe fiyat etiketleri ışık hızıyla artmıştı. Bazı sektör temsilcileri fiyatların düşeceğini söylese de birçok zincir marketlerde beklenen gibi bir fiyat azalma yaşanmaması tepkilere neden olmuştu.

İndirim Bekleniyordu Zam Geldi

Artan gıda fiyatları vatandaşın belini bükmeye devam ederken Döviz kuru cephesinden gelen ani ve sert düşüş herkes için umut ışığı olmuştu. Vatandaşlar artan fiyatların aynı hızda düşeceğini düşünürken bir çok markette ürün fiyatları aynı kaldı. Hatta bazı marketler fiyatlarında indirim yerine zam kararına gitti.

İlk Açıklama Carrefoursa ve Migros’tan

Market raflarında yaşanan fahiş fiyatlar ile ilgili açıklamayı ülkemizin en uğrak zincir marketlerinden olan Migros ve CarrefourSA yapmıştı. İki zincir market Migros ve Carrefoursa kurdaki düşüş sonrası fiyat etiketlerinde indirimlere başladıklarını duyurmuştu.

Migros’ta Yüzde 10 İndirim Uygulanmaya Başladı

Migros Marketlerden yapılan açıklamada, “İndirimler hızla rafa yansımaya başladı. Üreticilerle yoğun görüşmeler yaparak indirimli fiyatları uyguluyoruz. Tüketicinin rahatlaması için girdi düşüşü beklemeden tedarik ettiğimiz meyve-sebzelerde kendi kaynaklarımızdan karşılanmak üzere, tüm meyve-sebzelerde bütün mağazalarımızda yüzde 10 indirim uygulanmaya başlandı” ifadeleri kullanılmıştı.

Carrefoursa Yüzde 30 İndirim Yapacak

İndirim açıklaması yapan bir diğer zincir market olan Carrefoursa ise yaptığı duyuruda, “Tedarikçilerimize gönderdiğimiz bilgilendirme yazısında döviz kurundaki düşüşe dikkat çekerek kendilerinden tedarik fiyatlarını 20 Kasım 2021 tarihi öncesindeki kur seviyesine göre güncellemelerini talep ettik. Biz de bu indirimi derhal reyon fiyatlarımıza yansıtmayı taahhüt ediyoruz. Bu kapsamda CarrefourSA olarak reyonlarımızda yer alan Carrefour ve belirli markalardaki süt, ayçiçek yağı, kaşar peyniri, domates salçası su, maden suyu, tere yağ, tost peyniri, ıslak havlu, makarna çeşitleri, çay, zeytinyağı, un, pirinç, deterjan, kâğıt havlu, tuvalet kâğıdı ile domates, ayva, avokado ve karnabahar ürünlerinde 30’a varan indirim gerçekleştiriyoruz” açıklaması yapılmıştı.

Bir İndirim Açıklaması da BİM’den Geldi

Bugün bir açıklamada ülkemizde özellikle ekonomik fiyatları ile bilinen çok fazla tüketicinin uğrak marketi BİM’den geldi. BİM tarafından:

Değeri Müşterilerimiz, BİM ülkemizin lider perakende kuruluşu olarak tüm paydaşlarına yönelik sorumluluklarının bilincindedir. Temel görevimiz müşterilerimize en kaliteli ürünleri en uygun fiyatlardan sunmaktır. Bu kapsamda 24 Aralık 2021 ve sonrasında 40’dan fazla ürünümüzde yüzde 8 ila yüzde 40 oranında indirim uyguladık. Önümüzdeki dönemde de fiyat ve maliyet istikrarı ortamının oluşmasıyla, diğer birçok ürünümüzde indirimler devam edecektir. Saygılarımızla… açıklaması yapıldı.