Ege HaberleriGündem

Meteoroloji’den Kuvvetli Sağanak Uyarısı! Yılbaşında Hava Nasıl Olacak?

Özellikle yılbaşında dışarda planı olan vatandaşların internet üzerinden en çok arattığı konu yılbaşında havanın nasıl olacağı oldu. 31 Aralık 2021 tarihinde hava nasıl olacak? Yeni yıl ile birlikte ülkenin dört bir yanında sürmekte olan kuvvetli yağışlar devam edecek mi?

Yılbaşında hava nasıl olacak 2022! Yılbaşında (31 Aralık) kar var mı? 2022 Yılbaşı hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durum raporuna göre, Ülkenin özellikle Batı kesimlerinde çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz,  İstanbul, Kocaeli, Karadeniz Bölgesi’nde ve İç Anadolu’da aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege Bölgesi 31 Aralık tarihinde parçalı bulutlu olacak.

31 Aralık tarihinde hava sıcaklığında çok büyük bir değişiklik olmayacağı bilgisi de verildi. Hava sıcaklığı , kuzeybatı kesimlerde mevsim normallerinin biraz üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Yılbaşı gecesi ülkenin hiçbir yerinde kar yağışı beklenmiyor.

Meteoroloji’den Ege’ye Bugün İçin Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Yapılan hava durumu tahminlerinde: Özellikle Ege Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde ve Batı Akdeniz’de yerel kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada: ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.