Yaşam

Yeni Gelinlerin İlk Tercihi Fırında Baharatlı Brüksel Lahanası Tarifi! Parmaklarınızı Yiyeceksiniz

Brüksel lahanası pek bilinmeyen bir sebzedir. Diğer sebzelere göre pek tercih edilmeyen Brüksel lahanası doğru pişirildiği takdirde oldukça lezzetli ve faydalı bir öğün olur. Fırında bol baharatlı olarak pişirilen bu tarif; diyet  yapanlar için de oldukça idealdir. Ana yemeklerin yanında tercih edebileceğiniz Brüksel lahanasının yapımı ise oldukça kolaydır. Kısa sürede pişirilme imkânı olan fırında Brüksel lahanasının yapım aşamaları ve püf noktaları detaylı olarak belirtilmiştir.

Malzemeler;

  • 1/2 kilo Brüksel lahanası
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

Hazırlanışı;

Öncelikle Brüksel lahanaları temizlenir. Bıçak yardımıyla dörde bölünür. Ve süzgece alınır. Brüksel lahanasının fazla suyunun akması sağlanır. Diğer yandan bir kâseye yoğurt ilave edilir. Üzerine zeytinyağı ve üzüm sirkesi de katılır ve güzelce çırpılır. Bir diş sarımsak da yoğurdun üzerine rendelenir. Karışım homojen olacak şekilde karıştırılır. Brüksel lahanaları geniş bir kaba alınır. Üzerine sırasıyla bütün baharatlar ilave edilir. En son tuzu da katılır.

Böylece bütün baharatlar ve tuz Brüksel lahanalarına yedirilmek için karıştırılır. Baharatların karıştırılmasından sonra yoğurtlu sos üzerine ilave edilir. En son yoğurtlu sosla da karıştırılan Brüksel lahanaları fırın tepsisine alınır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek yaklaşık olarak 25 dakika fırının orta gözünde pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Püf Noktası;

Brüksel lahanalarının fazla suyu mutlaka süzülmelidir. Hazırlanan sos Brüksel lahanalarına iyice yedirilmelidir. Yakmadan pişirmeye dikkat edilmelidir. Özellikle baharatların yanmaması için dikkatli olunmalıdır. Bütün bu detaylara dikkat edilirse oldukça lezzetli bir yemek hazırlanmış olacaktır.

Servis Önerisi;

Fırında baharatlı Brüksel lahanası yemeği; ana yemeklerin yanına yakışan bir tariftir. Servis edilirken yanında yoğurda sunabilirsiniz. Her türlü et yemeği ya da tavuk yemeklerine eşlik edecek cinsten bir tarif olan fırında baharatlı Brüksel lahanasını deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.