EkonomiGündem

2022 enflasyon oranı açıklandı! 2022 memur ve emekli maaşları belli oldu mu? Kim ne kadar maaş alacak?

2021 yılının son ayında yaşanan döviz kuru ve altın fiyatlarının artması ile birlikte alım gücü düşen vatandaş, yeni dönem itibari ile kendi kategorisinde artış gösterecek olan maaşların ne net tutarının ne olacağını merak etmeye başlamıştı. Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında 2022 yılının asgari ücretinin yüzde 50,5 oranında arttırılması, emeklilere ve memurlara umut olmuştu.

Emekliler ve memurlar yeni dönem itibari ile kendi maaşlarına yapılacak olan zam oranlarının açıklanması için aralık ayı enflasyon verisinin ilan edilmesini bekliyordu. Bugün itibari ile aralık ayının enflasyon verisi Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Vatandaşlar açıklanan oranın kendi maaşlarına etkisini araştırmaya başladı.

2021 Yılı Aralık Ayı Enflasyon Verisi Açıklandı!

Yeni dönem itibari ile ilk 6 ay içerisinde geçerli olacak olan maaşlarına yapılacak olan zammı merak eden vatandaşlara açıklama bugün itibari ile TÜİK tarafından açıklandı. TÜİK’in 3 Ocak 2022 tarihli açıklamasına göre 2021 yılının aralık ayı enflasyon oranı yüzde 13,58 olarak duyuruldu.

2021 Yılının Genel Enflasyon Verisi Açıklandı!

2021 yılının bitmesine sayılı günler kala birçok uzman o yıla ait olan enflasyon oranının tahmini için çeşitli ekonomik araştırmalar yapıyordu. Uzmanların araştırmalar sonucunda el etmiş oldukları enflasyon verilerine karşılık olarak TÜİK, bugün itibari ile gerçek enflasyon oranını duyurdu. TÜİK’in 2021 yılı enflasyon oranları duyurusuna göre yıl sonu genel enflasyon oranı yüzde 36,08 olarak açıklanmış oldu.

Emekli ve Memur Maaşları Zam Oranı Belli Oldu!

Emekli ve memur maaşlarının hesaplanması için baz alınan enflasyon oranlarının netleşmesinden sonra vatandaşlar, kendi maaşlarına yapılacak olan zam oranlarını araştırmaya başladı.

TÜİK sabah saatleri itibari ile 2021 yılına ait olan enflasyon oranlarını açıkladı. TÜİK’in memur ve emeklilerin maaşlarının hesabında doğrudan etkili olan aralık enflasyon oranını açıklamasından sonra vatandaşların maaşlarında yüzde 25,65’lik bir hak edişin olduğu netleşmiş oldu. Bu oranın maaşlara ne şekilde yansıyacağı ise gün içerisinde gerçekleştirilecek olan kabine toplantısı sonrasında belirlenmiş olacak.