EkonomiGündem

Ekmek Fiyatlarına Zam Kapıda!

Son dönemde iğneden ipliğe gelen zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Özellikle ülkemizde oldukça severek tüketilen ekmeğin fiyatı son dönemlerde hızla arttı. Son dönemde ekmeğe gelen zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Vatandaşlar uygun fiyatlı ekmek satan bayilerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Sofralardan eksik olmayan ekmek fiyatları son dönemlerde en çok konuşulan konuların başında geliyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şu An Ekmeğe Zam Gündemde Değil

Açıklanan enflasyon rakamlarının ardından ekmeğe zam gelecek mi? sorusu da gündeme gelmeye başladı. Son dönemde arta üretim maliyetleri sebebiyle ekmeğe peş peşe zam gelirken bir açıklama da Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’dan geldi. Sektördeki fiyat artışlarına karşı Federasyon Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Balcı ekmeğe zam kile ilgili yaptığı açıklamada, “Odun fiyatları çok pahalandı. Esnafımız bu kadar fedakarlık yaparken ekmeğin siyasete alet olmasını doğru bulmuyorum. Ekmeğin fiyatı 4-5 liradan olacak iddiaları doğru değil. Zam şimdilik gündemimizde yok” ifadelerini kullandı.

Amacımız Ekmek Fiyatının Makul Seviyede Olması

Ardından yaptığı açıklamada açıklanan enflasyon oranlarına karşın zam talebinin elbette geleceğini vurgulayan Balcı, ” “Artan enflasyon rakamlarından dolayı bize zam talebi gelecektir. Hemen hemen her üründe bir artış söz konusu. Ekmekte de olmaması haksızlık olur. Her bölgedeki esnaf kendi zam oranlarını belirleyecektir. Bizim amacımız makul seviyede olması. Bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.