Gündem

İlde koronavirüs alarmı: Yasak kararı alındı!

Koronavirüs vaka sayıları Omicron varyantının da etkisiyle yükselişe geçti. Vakaların en çok arttığı Eskişehir’de koronavirüs önlemleri kapsamında yeni kararlar alındı. İlde yeniden koronavirüs paniği başladı. Eskişehir’de aşı olanların oranı yüzde 85’e ulaşmasına rağmen hastanelerde test kuyruğu oluştu. Valilik, uyarılarda bulunurken yeni kararlar da duyuruldu.

İPTAL EDİLDİ

Eskişehir’de vaka sayıları arttı. Valilik, toplu etkinlikler için maske, mesafe ve hijyen uyarısı yaparken, Büyükşehir Belediyesi ise ocak ayında yapılması planlanan sergi, tiyatro ve konser organizasyonlarının iptal edildiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından açıklanan risk haritasına göre, Eskişehir vaka oranı en çok artan iller arasında yerini aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medyadan açıkladığı son verilerde de Eskişehir’in vaka oranı 100 bin kişide 335,72 seviyesinden 23,07 artışla 358,79’a yükseldi.

En az iki doz aşı olan 18 yaş ve üstü kişilerin oranı ise Eskişehir’de yüzde 85 olarak açıklandı. Hem vaka artışı hem de test yaptırmak isteyenler nedeniyle özellikle Eskişehir Şehir Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde uzun kuyruklar oluştu.

YENİ KARARLAR ALINDI

Eskişehir Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, vaka sayılarındaki artış hızı nedeniyle yeni tedbir kararları alındığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada “Vaka sayılarındaki artış hızı sebebiyle yapılan değerlendirme sonucunda; kamu ve özel kurum/kuruluşlar, eğitim kurumları ile restoran, kafe, otel, tiyatro, sinema, konser salonları, alışveriş merkezleri ve benzeri yerlerde ve tüm toplu etkinliklerin yapıldığı alanlarda Covid-19 pandemisi virüsünün yayılım hızının düşürülmesi amacıyla maske, mesafe, hijyen kurallarına uyulması hususunda kurum kuruluş yetkililerince gerekli tedbirlerin alınmasına ve vatandaşlarca azami hassasiyet göstermeleri gerektiğine Sağlık Bakanlığı COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi doğrultusunda alınması gereken tüm tedbirlerin uygulanmasına ve tedbirlerin uygulanmasına yönelik denetimlerin Kaymakamlıklarca oluşturulan denetim ekipleri tarafından eksiksiz şekilde yerine getirilmesine karar verildi” denildi.