GündemSağlık

Uzmanlardan Açıklama: Şubat Ayının Başına Kadar Kimseyle Görüşmeyin

Son zamanlarda dünyanın 1 numaralı gündemi Omicron varyantı tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Hızla artan vaka sayıları vatandaşlara endişe vermeye devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından “endişe verici varyant” olarak sınıflandırılan ve bilim dünyayı hayrete düşüren dayanıklılığı ve bulaşma hızı ile Omicron adını alan virüs bilim dünyasında endişe yaratmaya devam ediyor.

Maske, Mesafe ve Hijyen Kuralı Unutulmamalı

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada artan vaka sayılarına karşı vatandaşların daha dikkatli olması gerektiği belirtildi. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına daha fazla uyulmasını ifade eden uzmanlar, bu süreçte kalabalık ortamlardan olduğunca uzak durmayı öneriyor. Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nuriye Ortaylı yaptığı açıklamada, patlayan omicron varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Nuriye Ortaylı, “İmkanı olan herkes uzaktan çalışmaya geçsin. Yürüyebileceğiniz mesafelere yürüyün, alışverişi kısa tutun, az kalabalık saatleri seçin. Maske önemli, havalandırma çok önemli. Eş dostla görüşmeyi kesin. En azından Şubat başına kadar” şeklinde konuştu.