EkonomiGündem

Vatandaşlara Duyuru Yapıldı: Yarından İtibaren Marketlerde Zorunlu Olacak

Marketlerde yeni dönem. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı marketlerde kullanılan plastik poşetler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Plastik Poşetlerin Fiyatları Aynı Kaldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar ‘da değişiklik yapmak üzere “Plastik Poşet Komisyonu” toplandı. Yapılan düzenleme komisyonunda şu ifadelere yer verildi: “2022 yılı plastik poşetlere uygulanacak taban ücret adet başına vergiler dâhil 25 kuruştur. 01.01.2022 tarihinden başlayarak 2022 yılı sonuna kadar ise satışa tabi tüm poşetler için uygulanacak ücret adet başına vergiler dâhil 25 kuruş olup daha az veya daha fazla bir ücret uygulanamaz” ifadeleri kullanıldı.

Alınan kararlarda ülkemizde kullanılan plastik poşetin fiyatı değişmeyerek 25 kuruş olarak kaldı. Ayrıca zincir marketlerde artık vatandaşın görebileceği yerlerde özellikle kasa yanlarında file, kağıt, bez ve benzeri materyallerde taşıma ekipmanları bulundurulması zorunlu oldu. Ayrıca marketler bu ekipmanları materyaline göre ücretli ya da ücretsiz olarak verebilecek. Yapılan uygulama ve düzenlemeler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da imzasıyla uygulamaya alındı.