Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde: 101 TL’lik harcama ile…

2021 yılının sonlarına doğru döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan ani yükseliş ile birlikte, yeni yılda ev sahibi olmanın hayalini kuran milyonlarca vatanda, artan emlak fiyatları karşısında bu hayalini başka bir bahara ertelemek durumunda kaldı. 2022 yılının yaşandığı ilk haftalarda vatandaşı umutlandıracak haber ise bankalardan geldi. Hem özel bankalar hem de kamu bankaları yeni yılda ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara uygun faizli kredi imkanlarından yararlanabilecekleri, konut kredisi kampanyalarını duyurdu!

Ziraat Bankasından Konut Kredisi Atılımı

2022 yılının gelmesi ile birlikte açıklanan Türkiye ekonomisi rakamlarından sonra gözler emlak piyasası fiyatlarına çevrildi. 2021 yılının son haftalarına doğru yaşanmış olan ekonomik dalgalanmalardan direkt olarak etkilenen emlak sektörü, yeni döneme ait verilerin açıklanmasından sonra az da olsa gerilemeye başladı. Bu gerilemeyi fırsat bilen ve ev sahibi olmak için adım atan emekli vatandaşların, nakit ihtiyacına ise kamu bankaları yetişti. Kamu bankaları 2022 yılında ev sahibi olmak isteyen emekli vatandaşlara yönelik, özel olarak geliştirmiş oldukları konut kredisi kampanyalarını açıkladı.

Kamu bankaları arasında en çok tercih edilenlerden biri olarak karşımıza çıkan Ziraat Bankası, yeni dönem içerisinde ev sahibi olmak isteyen emekliler için Emeklinin Artısı Konut Kredisi hizmeti ile konut kredisine yüzde 1,29 oranında faiz uygulayacağını açıkladı.

Halkbank’tan Günlük 101 TL Ödemeli Ev Sahibi Olma Fırsatı!

Kamu bankaları arasında yer alan bir başka banka olan Halkbank, yeni dönem içerisinde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara oldukça cazip bir teklif geliştirdi. Banka ev sahibi olmak üzere konut kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlara örnek olması amacı ile şu ödeme planını oluşturdu:

  • 120 ay vadeli 200 bin TL’lik kredi taleplerine yüzde 1,20 oranında faiz uygulanacak. Vatandaşlar kredilerini günlük 101 TL ödeyerek kapatabilecek.

Akbank’ta Konut Kredisi Fırsatları

Özel bankalar arasında yer alan Akbank, yeni dönem itibari ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik birden fazla konut kredisi kampanyası geliştirdi. Akbank’ın kontu kredisi kampanyalarından yararlanmak isteyen vatandaşların, bankadan çektikleri konut kredisine 2,19’dan başlayan faiz oranı uygulanacak.