GündemSağlık

Omicron Alarmı! Kısıtlamalar Getirilecek Mi?

Son zamanlarda dünyanın bir numaralı gündemi olan Omicron varyantına karşı tüm dünyada tedbirler alınmaya başladı. Güney Afrika’da ortaya çıkan ve tüm dünyada hızla yayılan virüs vatandaşlara endişe vermeye devam ediyor.  Dünya Sağlık Örgütü tarafından “endişe verici varyant” olarak sınıflandırılan ve bilim dünyayı hayrete düşüren dayanıklılığı ve bulaşma hızı ile Omicron adını alan virüs bilim dünyasında endişe yaratmaya devam ediyor.

Türkiye’de Omicron Önlemleri Alınacak Mı?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan Omicron vakaları her yeni gün biraz daha  artıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yayılma hızı ile sağlık ve bilim dünyasını hayrete düşüren omicron varyantı endişe yaratmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa’da artan vaka oranları sebebi ile birçok Avrupa ülkesi algının başında olduğu gibi yine geniş çaplı önlemler getirmeye başladı.

Omicron Kapsamında Alınacak Tedbirler Gündemde

Vatandaşlar koronavirüs salgının başlarında olduğu gibi önlemlerin alınıp alınmayacağını kısıtlamaların tekrar getirilip getirilmeyeceğini merak ediyor. Sabah Gazetesi’nden Zübeyde Yalçın’ın haberine göre vakaların yükselmesi ile birlikte lokanta, restoran, kafe ve sinemalarda yüze 50 kapasite uygulaması tekrar gündemde. Ayrıca okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesi ve bir hafta uzatılması konusu da masaya yatırılacak.

Vakaların Ocak Sonunda Artacağı İfade Edildi

Omicron varyantının ülkemizde görülmeye başlamasının ardından vaka sayıları artmaya devam ediyor. Vakaların Ocak ayının sonunda daha fazla yükselmesi bekleniyor. Ayrıca uzmanlar kişisel tedbirlerin alınmaması durumunda vaka sayılarının daha fazla artacağını ve bunun bir sonucu olarak denetimlerin sıklaştırılacağını belirtiyor.