GündemMagazin

MasterChef’in ilk dörtlüsü belli oldu: Finalin kapısından dönen o isim gözyaşlarını tutamadı! Dilara mı? Tahsin mi?

Ekranların fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye, bu sezon ki yayın hayatı için geri sayıma başladı. 15 Ocak’ta final yapacak olan yarışma programı, dün akşam yayınlanan bölümü ile yarışmacılar arasından ilk 4’e kalan isimleri belirledi. Eleme sonunda hayallerine veda eden isim, stüdyoda duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu!

Dilara ve Tahsin Final İçin Kıyasıya Mücadele Etti!

Jüri üyeliğini Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu gibi ünlü şeflerin yaptığı MasterChef Türkiye, dün akşam yayınlanan son bölümü ile izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Son dörde kalmak için kıyasıya bir performans sergileyen Dilara ve Tahsin, hazırladıkları tabaklar ile izleyenlere görsel bir şölen yaşatmayı başardı. Gecenin sonunda şef önlüğünü giyerek, finalist olmak isteyen yarışmacılar var güçleri ile çalıştı.

Finalist Belli oldu!

MasterChef’in son finalistinin belli olacağı dün akşam ki programda, yarışmacılar iki farklı etapta yarıştılar. İlk etapta ünlü Şef Osman Sezener’in kılıç balığı ile hazırlamış olduğu tabağı hazırlayan Tahsin ve Dilara’nın yemekleri, yarışmanın jüri üyeleri tarafından puanlandı. Puanlama sonunda Tahsin 28 puan, Dilara ise 19 puan aldı.

Yarışmanın ikinci etabında ise yarışmacılara şefler tarafından koruk suyu verildi ve yarışmacılardan bu ürünün ana ürün olduğu bir yaratıcılık tabağının hazırlanılması istendi. Ellerinden geleni yaparak, ortaya en iyi tabağı çıkaran Tahsin ve Dilara ikinci etabın puanlanması için jürinin karşısına geçti. Son finalistin belli olacağı puanlamada Tahsin 18, Dilara ise 23 puan aldı.

Son tabakların da puanlanmasından sonra Tahsin toplamda 46, Dilara ise 42 puan aldı. Bu puanlama ile birlikte son finalist Tahsin oldu.

Dilara’dan Duygulandıran Veda Konuşması!

Yarışmanın başından beri kendini mesleki anlamda geliştirmeye çalışan Dilara, finale kalamamasının ardından göz yaşlarına boğuldu. Dilara, Şeflerin ve stüdyoda ki diğer yarışmacıların duygu dolu anlar yaşadığı veda konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Buraya gelmek için çok emek verdim. Buradan kız çocuklarına sesleniyorum. ‘Size yapamayacaksınız, sizden olmaz diyecekler’ siz durmayın, sadece devam edin.”