Afyonkarahisar haberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriMuğla Haberleri

Meteoroloji’den Kuvvetli Sağanak Uyarısı Geldi! Önleminizi Alın

Meteoroji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahminlerde Kıyı Ege ile Akdeniz’in kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Doğu Anadolu’da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Amasya ve Tokat dışında kalan tüm bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Güney Ege kıyıları ile Akdeniz’de (Hatay dışında) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise ülke genelinde mevsim normallerinde ve üstünde seyredecek.

Meteoroloji’den Sağanak ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “Yağışların; Akdeniz (Hatay dışında) ile Muğla çevreleri ve Aydın’ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

“Rüzgarın ise Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarıları yapıldı.

Ege Bölgesi’nde Hava Nasıl Olacak?

Ege Bölgesi’nde havanın parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, güney kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla çevreleri ile Aydın’ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C16°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı

MUĞLA °C10°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C9°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ °C13°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı