GündemSağlık

10 Ocak Koronavirüs Vaka Tablosu Açıklandı! Oranlar Endişe Verici

Son dakika açıklamasını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. Bakan Koca, her gün olduğu gibi bugün de günlük koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. 10 Ocak 2022 tarihli günlük koronavirüs tablosunu açıklandı. Omicron varyantı ile birlikte yükselişe geçen vaka sayıları endişe vermeye devam ediyor. Vaka sayılarında son günlerde büyük bir artış görülüyor.

Bakan Koca Omicron Varyantına Karşı Uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi sosyal medya hesabından günlük koronavirüs vaka tablosunu paylaştı. Koca yaptığı paylaşımda, “Omicron varyantının hızlı bulaştığını belirtmiştik. Bu özellik, kişisel tedbirlerin önemini artırdı. Maske, ağzı ve burnu kapatacak şekilde takılmalı; sosyal mesafeye daha çok dikkat edilmelidir. Teste bile ihtiyaç duymamak, hastalığın en hafifinden de çok daha iyi değil mi” ifadelerini kullandı.

Resim

141 Kişi Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 10 Ocak Pazartesi gününe ait günlük covid-19 tablosunu paylaştı. Türkiye’de son 24 saatte yapılan toplam test sayısı 403.104 oldu. Vaka sayıları ise düne göre artışa geçerek, 65.236 oldu. İyileşen hasta sayısı ise yine artışa geçerek 38.242 oldu. 141 kişi covid -19 kaynaklı nedenlerden hayatını kaybetti.