EkonomiGündem

Uzmanlardan Açıklama: Bu Son Varyant Değil

Tüm dünyada hızla yayılan ve dünyanın bir numaralı gündemi haline gelen omicron varyantı ile ilgili uzmanlardan açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yakından incelenen ve “endişe verici varyant” olarak sınıflandırılan varyant için bilim insanları araştırmaya yapmaya devam ediyor.

Güney Afrika’da ortaya çıkan ve tüm dünyada hızla yayılan virüs Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yakından takip ediliyor. DSÖ uyardı: Omicron son varyant değil, koronavirüs sürekli mutasyona uğramaya devam edecek.

Omicron varyantı için aşılamanın önemine dikkat çeken uzmanlar aşılı kişilerin varyantı bulaştırmalarının daha düşük yine aynı zamanda hastalığı ağır atlatma oranlarının daha az olduğuna dikkat çekti. Salgında kritik noktanın aşı olduğuna dikkat çeken uzmanlar vatandaşları tam doz aşılama için uyardı.

Uzmanlardan Açıklama: Testinizi Yaptırın, Aşınızı Olun

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılan Omicron vakaları her yeni gün biraz daha  artıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yayılma hızı ile sağlık ve bilim dünyasını hayrete düşüren omicron varyantı kaynaklı vaka sayıları artmaya devam ediyor. Ülkemizde vaka sayılarının 60 bini aşmasıyla endişe giderek büyüyor. Uzmanlar açıkladı. En küçük semptomda bile testlerinizi yaptırın. Hatırlatma dozlarınızı en kısa sürede olun.