Ekonomi

2022 Emekli maaşı promosyon ödemeleri belli oldu: En yüksek promosyonu hangi banka veriyor?

2021 yılına ait olan enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra emekli maaşlarına ve memur maaşlarına yapılacak olan zam oranları belli olmuştu. Ancak verilerin açıklanmasından sonra gerçekleştirilen kabine toplantısı sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına ve memur maaşlarına yeni dönem itibari ile yapılacak olan zam oranlarının arttırıldığını ve en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL’ye yükseltildiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklileri sevindiren açıklamasından sonra bankalar, yeni dönem emekli maaşı promosyon ödemelerini güncellemeye başladı. Müşteri sayısını arttırmak isteyen bankaların emeklilere ödeyeceklerini taahhüt ettikleri yeni promosyon ödemeleri merak edilmeye başlandı.

Kamu Bankalarından Promosyon Ödemesi Açıklaması!

2022 yılına ait promosyon ödemesi tutarlarının güncellenmesinden sonra kamu bankaları da yeni dönem promosyon ödemelerini açıklamaya başladı. Emekli maaşlarını kamu bankasına taşımak isteyen kişilerin, emekli maaşlarına göre değişiklik gösteren promosyon ödemeleri Ziraat Bankası ve Halkbank tarafından şu şekilde açıklandı:

  • 1.500 TL’nin altında emekli maaşı alanlara yapılacak olan promosyon ödemesi: 500,00 TL
  • 1.500-2.499 TL aralığında emekli maaşı alanlara yapılacak olan promosyon ödemesi: 625,00 TL
  • 2.500 TL ve üzeri tutarlarda emekli maaşı alanlara yapılacak olan promosyon ödemesi: 750,00 TL

Özel Bankalar Promosyon Ödemelerini Açıkladı!

2022 yılında emekli maaşını özel bankalara taşımak isteyen vatandaşlara, bankalar tarafından ödenecek olan promosyon ödemeleri ilan edildi. Bankadan bankaya ve kişinin aldığı emekli maaşı tutarına göre değişiklik gösteren promosyon ödemeleri, emekli vatandaşların yüzünü güldürmeyi başardı. Bazı bankalar, promosyon ödemelerinden yararlanmak isteyen emekli vatandaşlara ocak ayının sonuna kadar süre tanıdı.

2 bin 500 TL ve üzeri emekli maaşı alan emekliler için bazı özel bankaların promosyon ödemeleri şu şekilde:

  • Garanti BBVA: 2 bin TL
  • ING Bank: bin 750 TL
  • Akbank: bin 750 TL

En Yüksek Promosyon Ödemesi Şekerbank’ta!

2022 yılında emekli maaşına verdiği en yüksek promosyon ödemesi ile Şekerbank, tüm dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Şekerbank promosyon ödemeleri, Bonus ödemelerinin de eklenmesi ile birlikte, 3 bin TL’ye kadar yükseliyor.