GündemSağlık

Gündem Artan Vaka Oranları! Bilim Kurulu Bugün Toplanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17.30’da toplanacak. Kurulda hangi konuların gündeme geleceği merak konusu oldu. 70 bini geçen vaka sayıları, Omicron vakaları, alınan salgın önlemleri, üçüncü doz aşı çalışmaları, Turkovac aşısı, salgının okullardaki seyri, salgın kapsamında alınacak yeni karar ve tedbirler, gibi konular masaya yatırılacak.

Gündem Omicron Varyantı

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17.30’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında artan vakalar doğrultusunda video konferans görüşmesi ile toplantı yapacak. Gündemde artan vaka sayıları, omicron vakaları, salgının seyri, 3. doz aşılama çalışmaları, Turkovac aşısı, artan vaka saylarının düşürülmesi için izlenecek yollar gibi konular olacak. Online olarak toplanacak kurulda alınan kararlar toplantının ardından Koca’nın yazılı açıklaması ile kamuoyuna duyurulacak.

Vaka Sayıları 70 Bini Geçti

Dün itibariyle koronavirüs salgınından beri en yüksek vaka sayıları kaydedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan Koronavirüs güncel vaka tablosunda dün itibariyle 430 bin 253 kişi test yaptırdı. 74 bin 266 kişinin testi pozitif çıktı, 137 kişi yaşamını yitirdi, iyileşen hasta sayısı ise 39 bin 226 oldu.