EkonomiGündemSağlık

Borcu Olanlara Tarih Verildi 31 Aralık 2022’ye Kadar Yararlanabileceksiniz

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan vatandaşlar dikkat! Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar sağlık hizmetinden yararlanabilecek.

Milyonlarca Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan vatandaşı ilgilendiriyor. Prim borçluları için alınan karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu kapsamda 4736 Sayılı Kanun’un 1’inci Maddesinin Birinci Fıkrası Hükmünden Muaf Tutulacakların Tespitiyle İlgili Bakanlar Kurulu Kararı’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan vatandaşlar yıl sonuna kadar Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde, sağlık merkezlerinde sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde ve üniversite hastanelerinde 31 Aralık 2022’ye kadar sağlık hizmeti verilecek. Söz konusu kararla ilgili ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye, döner sermaye ödemeleri ve uygulamaya ilişkin diğer usul ve esasları belirlemeye Sağlık Bakanlığı yetkili olacak.

GSS Borcu Nasıl Ödeniyor

Genel Sağlık Sigortası borcunu ödemek isteyen vatandaşlar borçlarını anlaşmalı bankalardan, bankaların ATM’lerinden “GSS 7326 Yapılandırma Prim Tahsilatı” ya da e-Devlet üzerinden ödemelerini gerçekleştirebiliyor.