Ekonomi

Kripto para piyasası uzmanları açıkladı: 2022 yılının favori kripto paraları…

Son zamanların en popüler yatırım araçlarından biri olan kripto para piyasası, geride bıraktığımız yılın ilk aylarında oldukça yüksek oranlarda kar getirisi sağlamıştı. Dünyanın dört bir yanında yer alan kripto para piyasası yatırımcıları, 2021 yılına umduklarından çok daha iyi başlayarak, birikimlerini en üst seviyede değerlendirmeyi başarmışlardı.

2021 yılının sonlarına doğru hem döviz kurlarında hem de altın piyasasında yaşanan olumsuz gelişmelerden direkt olarak etkilenen kripto para piyasası, yılın başında sergilediği performansın oldukça altına düşmüş ve anacoinler dahil olmak üzere pek çok kripto para tahmin edilenden çok daha fazla değer kaybetmişti.

Uzmanlar 2021 yılında dalgalı bir grafiğe sahip olan kripto para piyasasına dair yeni yıl tahminlerini geliştirmeye başladı. Ünlü kripto para piyasası analistleri, 2022 yılına kötü bir performans ile başlamış olsalar da yılın sonlarına doğru yükselişe geçerek, herkesi şaşırtmayı başaracak olan kripto para tahminlerini yayınladılar.

Uzmanlardan 2022 Bitcoin Tahmini

Kripto para piyasasının lider coini olan Bitcoin hem analistlerin hem de yatırımcıların sıkı takibi altında olmaya devam ediyor. 2021 yılını tahminlerin oldukça altında kapattı. Analistler Bitcoin satın alan yatırımcıların, yıl sonunda daha fazla kar elde edebilmelerinin yolunu açıkladılar.

Kripto para piyasası içerisinde bulunan her yatırımcının, yatırımlarını değerlendirmek amacı ile başvurduğu coinlerden birinin Bitcoin olduğunu söyleyen analistler, değer kaybı düşük olan Bitcoinlerin satılabileceğine işaret ettiler. Bu satış işleminden sonra altcoinlerin beslenmeye başlayabileceğini ifade eden analistler, bu yolun izlenmesi durumunda maliyetlerin de düşürülebileceğini belirttiler.

Altcoinlere Yatırım Yapılmalı!

Altcoinlere Yatırım Yapılmalı!

2022 kripto para tahminlerini sürdüren analistler, yatırım aracı olarak yalnızca Bitcoin’in seçilmesinin kısa vadede beklenen kazancı sağlayamayacağını ifade ediyorlar. Bu neden ile Bitcoin’in uzun vadeye yayılmasını ancak bu süre içinde yatırımların altcoinlere de yapılmaya devam edilmesini dile getiren analistler, altcoinlerin seçimlerinin bu noktada kilit konu olduğuna işaret ettiler.

Hangi Altcoinler Seçilmeli?

Bitcoin yatırımının altcoin yatırımı ile desteklenmesi görüşünde olan piyasa analistleri, 2022 yılı içerisinde favori olabilecek altcoinleri şu şekilde sıraladılar:

  • Ethereum
  • UNI
  • MATIC
  • GODS
  • XTZ
  • HNT
  • EGLD
  • DYDX