Ekonomi

Milyonluk yatırımcı 2022 yılının kripto para piyasasını değerlendirdi: Bu yıl NFT’lerin!

Son zamanların en popüler yatırım kaynaklarından biri olan kripto para piyasası, her geçen gün ağını genişletmeye devam ediyor. Mevcut yatırımcılar ve piyasaya yeni dahil olmayı planlayan potansiyel yatırımcılar, 2021 yılının sonlanmasının ardından yeni dönemde kripto para piyasası ile ilgili yapılan tahminleri yakından takip ederek, yatırımlarını en iyi şekilde değerlendirebilmek adına fikir edinmeye çalışıyor.

2021 yılının son haftalarına doğru döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan ani yükselişlerden direkt olarak etkilenen kripto para piyasası, birçok anacoinin ve buna bağlı olarak altcoinlerin yılı istenilen seviyelerde kapatamamasına neden olmuştu. Bu durumdan sonra analistler ve kripto para piyasası ile ilgili yakından ilgilenen diğer kişiler yeni döneme ait tahminlerini arka arkaya sıralamaya başlamıştı.

2022 yılının ikinci haftasında kripto para piyasası ile ilgili bir yorum daha geldi. Daha önce kripto para piyasasına yatırım yapılmasının doğru olmadığını söyleyen ünlü milyoner Kevin O’Leary, kripto para birimlerine yatırım yapılmasının çok karlı bir iş olduğuna işaret etti.

NFT’ler Dijitalden Kontrol İmkânı Sağlıyor!

Shark Tank’tan Kevin O’Leary, kripto para piyasasında ki yatırım araçları 5 yıldır kazandırıyor olmasına rağmen Bitcoin ve diğer para birimlerinin çöp olduğundan ve bu araçlara yatırım yapılmaması gerektiğinden bahsediyordu. Ancak son zamanlarda NFT’ler ile yakından ilgilenmeye başlayan ünlü milyoner, bu konu hakkında ki fikrini değiştirdi.

Shark Tank’ın ünlü yatırımcılarından biri olan Kevin O’Leary, yeni dönemde NFT’lerin Bitcoin’den çok daha fazla kazanç getireceğine inandığını açıkladı. Gerçek dünyada var olan öğelerin ve bu öğelere ait envanter yönetiminin, NFT’ler aracılığı ile dijital ortamlardan kontrol edilebileceğini keşfettiğini belirten ünlü milyoner, yeni dönem içerisinde en çok ses getirecek olan kripto biriminin NFT’ler olduğuna dikkat çekti.

NFT”ler Sorun Çözücü Olacak!

Gündelik hayat içerisinde kendisine hediye edilen bir saatin orijinal olup olmadığını anlamakta güçlük çektiğini ifade eden ünlü milyoner, NFT’lerin bu amaç için kullanılabileceğini düşünüyor. Kevin O’Leary envanter yönetiminin bu yıldan itibaren NFT’ler aracılığı ile yapılabileceğini söyledi.

Amazon ya da Google’a Yatırım Yapmak ile Aynı!

NFT’leri değerlendiren ünlü milyoner, şu an da NFT’lere yatırım yapmanın Google ve Amazon’un ilk zamanlarına yatırım yapıyormuş gibi düşünülebileceğini söyledi. Kevin O’Leary konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Google ya da amazon yatırımları, yazılım yatırımlarıdır. Bitcoin’i de böyle değerlendirmek lazım, sonuçta o da bir yazılım. Bu paralara yatırım yaparken, kripto para piyasasını değil de bir yazılıma yatırım yapmak isteyip istemediğimizi düşünmek gerekir.”