EkonomiGündem

Hesaplarınızı Kontrol Edin! Ödemeler O İllere Yatmaya Başladı

Milyonlarca evde bakım aylığı alan vatandaşı ilgilendiriyor. Ödemeler o illere yatmaya başladı. Ülkemizde milyonlarca hanenin merakla beklediği evde bakım aylıkları il il yatmaya başladı. Milyonlarca bakıma muhtaç hasta, yaşlı ve engelli vatandaşın bakımını üstlenen yakınlarına yatan evde bakım aylıkları hesaplara aktarılmaya devam ediyor. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar merakla ödemelerin illerine yatıp yatmadığını kontrol ediyor. Peki evde bakım aylığı hangi illere yattı? Evde bakım aylığı sorgulaması nasıl yapılıyor? Detaylar haberimizde…

Devlet milyonlarca haneye maddi destekte bulunmaya devam ediyor. Evinde yaşlı, hasta bakıma muhtaç engelli  yakını bulunan ve bu kirşlerin bakımını üstlenen yakınlarına devlet tarafından evde bakım maaşı her ay hesaplara yatıyor. Milyonlarca evde bakıma muhtaç aile bireyi bulunan vatandaş merakla aylığın yatıp yatmadığını sorgulamaya devam ediyor. Her ayın 15’i ve 31’inde hesaplara il, il aktarılan maaşlar bazı durumlarda erken de yatabiliyor.

Evde Bakım Aylığı Yatan İller

Evde bakım aylıkları 14 Ocak 2022 tarihi itibariyle Tokat, Kırklareli, Sivas, Aksaray, Çanakkale, Zonguldak, Manisa, Bilecik, Karabük, Muğla, Kocaeli, İstanbul, Amasya, Osmaniye, Sakarya ve Ordu, Uşak, Afyonkarahisar, Antalya, Diyarbakır, Balıkesir, Samsun, Mersin ve Çorum illerine yattı.

Evde Bakım Aylığı Sorgulaması Nereden Yapılıyor?

Evde bakım ödemelerinin yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar ise aylık sorgulamalarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Maaş sorgulaması, e-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak bakılabiliyor.