Afyonkarahisar haberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriMuğla Haberleri

Meteoroloji Uyardı! Daha Kuvvetli Soğuk Hava Dalgası Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava raporu değerlendirmelerine göre; Hava sıcaklıkları kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, düşecek.

Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Çankırı ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yoğun kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “Yağışların; Batı ve Doğu Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgârın ise Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu’nun Batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarıları yapıldı.

Ege Bölgesi İçin Zirai Don Uyarısı Yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada: Ege ve Akdeniz Bölgeleri kıyılarda hafif iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı bekleniyor. Meteoroloji zirai don için tarım ile uğraşan çiftçileri dikkatli ve tedbirli olması için uyardı.

Ege Bölgesi’nde Hava Nasıl Olacak?

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve zirai don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

İZMİR °C10°C

Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C6°C

Parçalı ve az bulutlu

A.KARAHİSAR °C-1°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

DENİZLİ °C6°C

Parçalı ve az bulutlu