Ekonomi

Altın Cephesinde Flaş Gelişme! Uzmanlara Göre Yarın Kırılma Olabilir!

Altın cephesindeki dalgalanma devam ediyor. Yaşanan bu dalgalanma yüzlerce yatırımcıyı etkilerken aynı zamanda endişelendiriyor. Geçtiğimiz günlerde 800 TL sınırından yeniden düşen altın, yükselir mi sorularıyla gündemden düşmüyor. Uzmanlara göre altın için yarın kritik bir gün olacak. Peki altın fiyatlarında son durum nedir? İşte 19 Ocak gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet altın fiyatları…

Yarın Altın İçin Kritik

Altın fiyatlarını yarın kritik bir gün bekliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yarın faiz açıklamasında bulunacak. Bu durum, uzmanlara göre altın cephesinde ciddi bir kırılmaya sebep olabilir. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından gelen açıklamada faiz indirimine göre altın kırılacak. İndirim devam ederse yukarı yönde de kırılabilme olasılığı çok yüksek. İslam Memiş, açıklamasında altın için şu ifadelere yer verdi;

“Ons altındaki düşüş gram altındaki düşüşlerin sınırlı kalmasına neden oldu. Çünkü dolar kurunda bir miktar toparlanma gördük. Gram altın 800 lira sınırını zorlamaya devam ediyor. Gram altın fiyatında takip ettiğim bant aralığı aşağıda 780, yukarıda da 820 lira. Perşembe günü saat 14.00’da Merkez Bankası’nın faiz kararından sonra bir kırılma bekliyorum. Bu kırılma ile birlikte faiz kararı hangi yönde gelirse altının gram fiyatı o yöne kırılacak. Merkez Bankası faiz indirimini devam ettirirse dolardan güç toplayan gram altın yeniden 820 lira seviyesini yukarı yönlü kırabilir. Ancak pas geçmesi durumunda da 750, devamında 720 lira seviyelerinin görülme ihtimalini çok kuvvetli görüyorum.”

Gram altın fiyatları 19 Ocak tarihinde yapılan anlık açıklamalara göre alış fiyatı 788,21 TL olurken satış fiyatı ise 788,55 TL olarak güncellendi.

Çeyrek altın fiyatları ise aynı düşüşten etkilendi. Çeyrek altın ise 19 Ocak alış fiyatı 1.278,00 TL olarak güncellenirken satış fiyatı 1.302,00 TL oldu.

Yarım altın almak isteyenler için ise anlık verilere göre yarım altın alış fiyatı 2.556,00 TL satış fiyatı ise 2.605,00 TL olarak güncellendi.

Yatırım aracı olarak kullanılan Cumhuriyet altın ise 19 Ocak anlık rakamlara göre almak için 5.113,00 TL satmak isteyenler için 5.191,00 TL fiyatı bulunuyor.