Ekonomi

Birikimlerini yüksek getiriler ile değerlendirmek isteyenlere müjde: Garanti BBVA Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı ayrıcalıklarını yayınladı!

2021 yılının sonlarına doğru döviz kurlarında yaşanan ani yükselişlerden sonra devlet akrarı ile çeşitli ekonomik düzenlemeler yapılmıştı. TL kullanımın artması ve böylelikle de TL’nin döviz kurları karşısında değer kaybının önlenmesi amacı ile geliştirilmiş olan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemi’nin bankalarda nasıl uygulanacağı netleşmeye başladı.

Türkiye’de milyonlarca müşterisi olan Garanti BBVA, Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemi kapsamında yaptığı düzenlemeleri ilan etti. Birikimlerini Garanti BBVA’nın TL vadeli mevduat sisteminde değerlendiren vatandaşlar, pek çok ayrıcalığa sahip olacak!

Vatandaşlar Döviz Kurları Karşısında Mağdur Olmayacak!

2021 yılının son haftası ile birlikte hayatımıza dahil olan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemi, TL’nin aralık ayı itibari ile 20 TL seviyesini geçmiş olan euro ve 18 TL seviyesini geçmiş olan dolara karşı değer kaybetmesini önlemek amacı ile devlet tarafından geliştirildi. Devletin geliştirmiş olduğu bu sistem doğrultusunda Garanti BBVA da kendi bünyesinde sisteme uygun çeşitli düzenlemeler yaptığını ilan etti.

Garanti BBVA geliştirmiş olduğu yeni sistem ile birikimlerini Garanti BBVA’nın TL vadeli mevduat hesabı aracılığı ile değerlendirmek isteyen vatandaşların, döviz kurları karşısında mağdur olmasını engelleyecek.

Garanti BBVA Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Özellikleri

Garanti BBVA, 2022 yılı itibari ile hizmetleri arasına dahil etmiş olduğu Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı’nın özelliklerini şu şekilde belirledi:

  • TL vadeli mevduat hesabı dolar, euro ya da sterlin dövizlerinden biri ile açılabilir.
  • Hesap 3, 6, 9 ve 12 ay vade seçeneklerinden birisi ile açılabilir.
  • Hesaptan ara ödeme alınamaz.
  • Hesabın vadesi dolduğunda, hesap açılış tarihi ile bitim arasında oluşan döviz kuru farkı hesaplanır ve kur getirisi yatırılır.
  • Stopaj kesintisi olmayacaktır.
  • TL vadeli mevduat hesabı, yalnızca gerçek kişiler için açılabilir.

Garanti BBVA Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Garanti BBVA’nın yeni hesap hizmetinden yararlanmak isteyen kişiler, en yakın Garanti BBVA şubesine başvuru yapabilir ya da Garanti BBVA Mobil üzerinden hesap açılış talimatı verebilirler.