Gündem

Muhtarların 2022 yılı için alacağı maaşlar belli oldu! Erdoğan yeni muhtar maaşını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 2022 yılı için verilecek muhtar maaşı konusunda açıklamalarda bulundu. Yeni muhtar maaşı ile ilgili net rakam veren Erdoğan, muhtarlık binaları ile ilgili yapılan yeni projelerine dair detaylar verdi.

Peki, 2022 muhtar maaşı ne kadar oldu? 1726 lira tutarındaki SGK primleri kim tarafından karşılanacak? Yeni maaş tutarları ile ilgili Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

* Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Hükümete geldiğimizde muhtar maaşları 97 liracıktı. Bu yılbaşı itibariyle 3392 lira seviyesine çıkarmıştık.

* 1726 lira tutarındaki SGK primlerini de karşılamaya başlamıştık. Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı.

* Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını Asgari Ücret seviyesine, yani 4250 liraya yükseltme kararı aldık.

“BİRİLERİ ATAR TUTAR, BİZ YAPARIZ”

* Birileri atar tutar, biz yaparız. Hayata geçmesi için gereken kanuni değişikliği en kısa zamanda yapacağımız maaşların muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Lafta değil.. Ben icraat konuşuyorum.

* Muhtarlık hizmet binalarıyla ilgili proje çalışmalarını tamamladık, yerlerini önemli ölçüde belirledik, inşasına yakında başlıyoruz.

* Kadın muhtarlarımızın görev yaptığı yerellere öncelik vermek üzer e-muhtarlık hizmet binalarımızı güvenlik kamerası sistemi ile donatıyoruz.

* Bizim sizinle kader bağımız var. 24 yıl önce siyasi hayatımız bitirilmek istenirken bu kardeşiniz için gazeteler ‘muhtar bile olamaz’ diye başlık attılar.