Gündem

Motorlu taşıt vergilerinde indirim açıklaması geldi

Her yıl ödenen motorlu taşıt vergilerinde indirim yapılması konusu meclis gündemine getirildi. Konuya meclis gündemine getiren Tokat Milletvekili Yücel Bulut, motorlu taşıtlar vergisinde (MTV) indirim yapılması konusunda talerde bulundu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bulut şu bilgilendirmelerde bulundu;

Nakliye sektöründe görev yapan kamyoncu esnafımız zor şartlarda ve koşullarda mesleklerini sürdürmeye devam etmektedir. Tüm dünyada vuku bulan maliyet artışlarından kamyoncularımız da etkilenmiş olmakla birlikte, nakliye sektörü emekçilerimizin de birtakım temel beklentileri bulunmaktadır.

Bu çerçevede, bütün nakliye sektöründe ton kilometre fiyat uygulamasının sağlanması, çalışma sürüş saatlerinin artırılması, K1 belgelerinde üçüncü şahıslara devir imkânlarının tanınması, motorlu taşıt vergilerinde her yıl yapılan artışa ilişkin olarak kamyoncu esnafımıza destek ve özel indirim sağlanması, otoban ve köprü geçiş ücretlerinde kamyoncu esnafımıza yönelik indirim uygulanması kamyoncu esnafımızın bir an önce çözüm bekleyen başlıklarıdır. Emekçilerimizin bu temel beklentilerinin hızlı bir şekilde karşılanacağına inanıyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.