Ekonomi

Altın Cephesinde Yeni Gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı!

Altın fiyatlarındaki dalgalanma sürüyor. Yatırım yapan, yastık altında biriktiren vatandaşlar altınlarını ne yapacağını düşünmeye başladı. Altın için bugün kritik gün. Uzmanlara göre altın Merkez Bankası’ndan gelecek açıklamanın ardından çok ciddi bir kırılma yaşayabilir. Gözler Merkez Bankası’ndan gelecek faiz indirimine çevrilmişken, öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da kabine toplantısı sonrası altın için önemli açıklamalar yaptı. Peki altın fiyatlarında son durum ne oldu?

Altın Fiyatlarında Son Durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, altın konusuna da değindi. Yastık altındaki altınları ekonomiye geri kazandırma konusundaki çabalarının devam ettiğini ileterek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

“Yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırma çabalarımız sürüyor. Finansal istikrar ve güveni temin için sermaye artırımını teşvik ettiğimiz bankaların kredi tahsisi ve izlemesini uluslararası sistemlerle yapabilmelerini sağlayacak bir alt yapı kurduk. Bankaların, darphanenin ve altın rafinerilerinin içinde yer aldığı mekanizmayla vatandaşlarımızın altınlarını sisteme sokmalarını temin edeceğiz. Vatandaşlarımızı, kurumlarımızı dövizden kendi paramıza geçmeye davet ediyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası gözler Merkez bankasından gelecek faiz indirimi açıklamasına çevrildi. 20 Ocak Altın fiyatları anlık verilere göre şu şekilde açıklandı;

Gram altın fiyatları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının ardından 20 Ocak tarihinde anlık verilere göre alış fiyatı 795,00 olurken satış fiyatı 795,08 TL olarak ifade edildi.

Çeyrek altın fiyatlarında da aynı dalgalanma devam ediyor. Çeyrek altın 20 Ocak alış fiyatı 1.287,00 TL satış fiyatı ise 1.314,00 TL olarak güncellendi.

Yarım altın fiyatları ise güncel verilere göre 20 Ocak tarihinde almak isteyenler için 2.573,00 TL satmak isteyenler için 2.629,00 TL olarak güncellendi.

Cumhuriyet altın ise yatırımcıların merakla beklediği anlık verilere göre 20 Ocak alış fiyatı 5.146,00 TL satış fiyatı 5.238,00 TL oldu.