GenelKamu

2022 Muhtar maaşı belli oldu. Muhtarlıklara yeni hizmet binaları geliyor.

2022 yılının gelmesi ile birlikte, devlet pek çok mali düzenlemeye adım attı. Geride bıraktığımız yılın son haftalarında tarihi zammı görerek, 4 bin 253 TL’ye yükselen asgari ücret birçok iş kolunun yeni dönem maaşını doğrudan etkiledi.

Yeni asgari ücretin yüzde 50,5 oranında zamlanmasından sonra, bazı maaşların hala asgari ücretin altında kalması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı rahatsız etti. Geçtiğimiz günlerde ülke muhtarları ile bir toplantı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin altında kalan muhtar maaşları ile ilgili bir düzenleme yapılacağının müjdesini verdi.

“Hükümete Geldiğimizde Maaşınız 97 Liracıktı!”

Muhtarlar ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem ülke sorunlarına ilişkin hem de muhtarlara ilişkin birçok konu ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Muhtar maaşları ile ilgili konuşmalara imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaşlar ile ilgili konuşmasına şu sözler ile başladı: “Sizlere yeni bir haber müjdelemek istiyorum. Hükümete geldiğimizde maaşınız 97 liracıktı. Yeni dönem itibari ile bu maaş seviyesini 3 bin 392 TL’ye yükselttik ve bin 726 TL’lik SGK primlerini biz ödemeye karar verdik.”

“Gönlümüz Razı Gelmedi!”

Ülke muhtarları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtar maaşları ile ilgili konuşmasına şu müjdeli sözler ile devam etti: “Yeni dönem maaşınızın, asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı gelmedi. Bu konuda gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda yeni dönem maaşınızı, asgari ücret seviyesine yani 4 bin 250 TL’ye yükseltmeye karar verdik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muhtarlar ile Toplantısından Konuşmasından Önemli Başlıklar

Geçtiğimiz günlerde mülke muhtarları ile bir araya gelen ve onlara yeni dönem maaşlarının asgari ücret seviyesine yükseldiğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarları yakından ilgilendiren pek çok yeni konuya değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda değindiği konuların genel başlıkları şu şekilde:

  • Muhtarlık hizmet binalarının projeleri yeni dönem itibari ile tamamlandı. Yakın zaman içerisinde inşa edilmeye başlanacak.
  • Kadın muhtarların görev yaptığı muhtarlık hizmet binaları başta olmak üzere ülke genelinde yer alan tüm muhtarlık binalarına kamera yerleştirilecek